07
okt-2015

Herfst in Gelderland (dag 99)

header-GelderseStreken
In de zomer van 2015 fietste ik in 100 dagen 5000 kilometer door Gelderland. Onderweg bezocht ik allerlei toeristische activiteiten. Dit is het verslag van dag 99.

Herfst in Gelderland: Arnhem

Vandaag fietste ik een schitterende tocht vanuit Bronkhorst, langs de IJssel, over het pontje bij Dieren, het bos in over de heidevelden van de Veluwezoom, naar Arnhem. De zon hangt lager nu het herfst is geworden en werpt lange schaduwen op het land. Bomen kleuren felrood en geel en sommigen laten zelfs hun bladeren al vallen. Het is soms net een schilderij.

Tijdens het tweede deel van mijn tocht heb ik het makkelijk gehad. Mijn Pegasus-fiets krijgt vandaag een schoonmaakbeurt bij Mantel zodat hij morgen glimmend over de finish bij Nijmegen gaat. Omdat mijn fiets en ik tijdelijk afscheid van elkaar moesten nemen, heb ik een elektrische leenfiets meegekregen. Daarmee zoefde ik zonder enige moeite de heuvel in het noorden van Arnhem op.

Bij Groot Warnsborn staat eigenaar Lammert al klaar met een fles champagne. Nog één dagje en dan voltooi ik mijn 5000 kilometer door Gelderland! Mijn broer mag blijven logeren en we krijgen een schitterende kamer met uitzicht over het landgoed. Er staat een enorm bed met een tafel die je eroverheen kunt schuiven, er is een luxe douche en een bad op pootjes.

Overnachting: Groot Warnsborn, Arnhem

Groot Warnsborn 002
Boek hier

Wandelen ipv fietsen

We maken een wandeling door het glooiende landschap, bossen en maïsvelden. Het is de eerste wandeling in 100 dagen en ik heb het gevoel dat ik opnieuw moet leren lopen. Je zou hier ook prachtig kunnen mountainbiken. Het heuvelachtige landschap geeft je het gevoel in het buitenland te zijn!
Hier kan ik echter best wel aan wennen. De snelheid waarmee ik op mijn tourfiets door de bossen scheur is verslavend, maar de rust die ontstaat wanneer je wandelt is een hele andere ervaring. De grond is bezaaid met paddestoelen en ook oude bomen ontkomen er niet aan een voedingsbodem te worden voor deze hardnekkige maar beeldschone funghi. Het is herfst. Iedere dag kan ik in dit seizoen wel buiten zijn om te genieten van de geuren, bladeren en nieuwe verrassingen.

Beroemd!

Een radio-DJ van Omroep Gelderland belt; of hij mij morgen vroeg mag wekken met een ontbijt en interviewen over mijn laatste dag. Dat mag. Ik kan waarschijnlijk vannacht toch niet slapen.

Morgen, als ik mijn fiets weer terug heb, zal ik de laatste etappe rijden. Samen met jullie rijd ik over de brug “De Oversteek” Nijmegen binnen om daar het slot van 5000 kilometer te vieren. Natuurlijk stop ik niet met fietsen, ik heb nog veel meer plannen. Daarover morgen méér. Lees verder over: Dag 100.

Weekendje Arnhem?

Breng een bezoek aan Burgers’Zoo of het Nederlands Openluchtmuseum.
In de zomer zijn er evenementen zoals het Living Statues Festival, Sonsbeek Theater Avenue, het World Streetpainting Festival, de Bridge to Liberation experience, de Uitboulevard en het Foodtruck festival bij restaurant Caspar (onder hotel Modez).

0

 likes / 21 Comments
Share this post:
 1. Gijsbert Hardeman /

  De 5000 km zit er op. Tijd voor een ontspannen wandeling. 🙂

 2. Jitske Roos /

  Cool en geniet morgen van ‘ jouw intocht’ !!!!

 3. Ezra Noordermeer /

  Mirre gaat afkicken!!

 4. Josien Huinink /

  Denk dat wij je ook gaan missen!

 5. Diny Huisintveld /

  Einde fietstocht Mirre?
  Morgen een hele fijne dag geniet ervan het was super de afgelopen tijd jou verhalen te lezen de filmpjes te zien enz. enz. Bedankt hiervoor.

 6. Mia Hogewind Coonen /

  Gefeliciteerd!! Je hebt ‘t toch maar geflikt! Respect Mirre!

 7. Theo Rutten /

  Slaap lekker,op na de laatste dag,maar hoop dat je nog eens onze mooie streek bezoekt.

 8. Marianne Wiggers /

  Mirre, je laatste nacht in Gelderland. Ik wens je een mooie nacht en morgen heel veel plezier in Nijmegen en hoop dat je van alles in onze mooie provincie hebt genoten. Wel thuis en vast succes gewenst met een volgende leuke klus.

 9. Dick Nes /

  Het zal wel even afkicken zijn maar is een hele leuke tijd geweest! Morgen laatste dag zet hem op . Welterusten!

 10. Berd Stapelkamp /

  Er zijn nog 11 provincies over. Veel succes.

 11. Yvonne Boersma /

  Zullen we aan haar vragen of ze onze vaste correspondent in Gelderland wil gaan worden?

  • Ab Ramshorst /

   Yvonne misschien kan ze wel wel TV Gelderland komen werken we zullen haar gaan missen

  • Yvonne Boersma /

   Lijkt me een goed plan!!!

 12. Trees van Dam /

  Heel veel plezier morgen tijdens je (voorlopig) laatste fietskilometers in Gelderland. Fijn , leuk en gezellig afscheid daar met iedereen. En dan…. Er gaat niets boven Groningen….. Wel thuis en heel veel dank voor al je 5000 kilometer ervaringen!

 13. Ab Ramshorst /

  Mirre we wensen je morgen een heel fijne dag toe en kijken uit naar je volgende reis je hebt ons heel veel mooie plekjes van Gelderland laten zien bedankt

 14. Linda Rutten /

  Een hele goede nachtrust voor een warm onthaal morgen Mirre ! 🙂 geniet er van en super knap allemaal, iets om trots op te zijn 😉

 15. Maria Geurts /

  Mirre, geweldig wat je hebt gedaan. Behalve het fietsen: geweldige verslaggeving, zeer toegankelijk en enthousiasmerend.

 16. Maria Geurts /

  Hele fijne dag morgen met JOUW INTOCHT!!!

 17. Jacomine Roseboom /

  Wandelen bij Warnsborn, prachtig. Geniet van je intocht in Nijmegen! Dank voor je verhalen. Thuis komen, ook heel fijn.

 18. Anita Godlieb-ten Kleij /

  Mirre! Wat een dapper mens ben je. Knap gedaan! Veel plezier vandaag op je laatste dag. Geniet ervan!

 19. Marijke Siebbeles /

  nog een goede laatste dag in Gelderland

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec