Het was vandaag supermooi weer voor een fietstocht. De bomen dragen volop herfst-kleuren en de warme herfstzon deed de rest. Dit is mijn verslag van de fietsroute Loosdrecht.

Fietstocht door Loosdrecht

Het eerste deel van de fietsroute Loosdrecht voert me langs de Loosdrechtse plassen. Over de smalle strookjes die dwars door de plassen lopen, kun je er zomaar een heel eind fietsen. Aan de overkant kom ik door Vreeland en rijd ik door naar Loenersloot, waar ik bijna een kasteel misloop omdat ik er in hoog tempo langs fiets.

Ik vervolg mijn weg langs de slingerende rivier de Angstel (Nooit eerder van gehoord? Nee, ik ook niet!). Het is een mooie tocht door open velden, langs kleurrijke bomen en schattige huisjes. Verderop kom ik door Abcoude, een naam die ik alleen maar ken uit het filenieuws, maar wat een gezellig en levendig dorp blijkt te zijn en geschikt om er even pauze te houden. Voor Ouderkerk aan de Amstel geldt overigens hetzelfde.

Het laatste stuk fiets ik door Amstelveen en door Slotervaart. Allebei geen aanrader, tenzij je echt in Amsterdam móet zijn. In dat geval raad ik aan om je te houden aan de routes die aangegeven worden door fietsknooppunten, want dan word je zoveel mogelijk door ‘groene’ gebieden gestuurd.

Fijne fietstocht gewenst!

Fietsroute Loosdrecht: De route

Strava Fietsroute Loosdrecht

Bekijk ook de fietsroute Zeven Heuvelen bij Nijmegen en de Achtkastelenroute in de achterhoek.
Meer fietsroutes en blogs over fietsen vind je hier.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

7 Comments

  1. Het was in totaal 53km (in amsterdam ook nog een stuk erbij gefietst). Daarna hebben we een paar biertjes gedronken in de Heineken Experience, dus terug met de trein! 🚉

  2. Op de fiets ben je dichtbij al het moois en je kan afstappen om het van dichtbij te gaan zien. Fijne tocht verder Mirre. Hele mooie foto’s. 🙂

  3. Uitdagende route. Iets om jezelf eens op een mooie zomerse dag aan te wagen.

Write A Comment