Venetië: De stad van de clichés. Gek genoeg zijn ze allemaal waar: Ik viel als een blok voor deze prachtige stad tijdens een citytrip naar Venetië en overwoog zelfs om er te gaan wonen.

Highlights in Venetië – Wat te doen in Venetië

Ga je naar Venetië, verblijf dan in het Generator hostel op een eiland recht tegenover het San Marcoplein. Met de pont steek je over en ineens sta je tussen de prachtigste gebouwen, gezellige koffiebarretjes en (in februari) misschien wel het Carnaval in Venetië! Generator was wat mij betreft de ideale uitvalsbasis.

Venetie.jpg

Highlight #1: Gondeltocht in de kanalen van Venetië

Een romantische tocht met de gondel in Venetië, wie wil dat nou niet? -zucht!-
Maar wat voor sommigen romantisch is, is voor anderen keiharde business. Een tochtje van drie kwartier in een gondel kan wel 60 euro kosten. Als je niet met je geliefde gaat, zorg dan dat je van tevoren een groep mensen bij elkaar krijgt. Er passen zes mensen in de gondel en kijk, daar wordt het al een stuk beter betaalbaar van!

Highlight #2: San Marcoplein: Het beroemdste plein

Ook kom je onvermijdelijk langs het San Marco plein, het beroemdste plein van Venetië, waaraan de San Marco basiliek en de klokkentoren staan. Bestel in de ochtend een cappuccino (Italianen drinken de rest van de dag alleen maar espresso) op het San Marco plein en betaal de hoofdprijs van 10 euro per kopje. Je krijgt er dan wel een klassiek live-concert bij.

Venetië 016

Highlight #3: De eilanden Murano, Burano en Lido

Wil je even ontsnappen aan grote hordes toeristen in Venetië, pak dan de veerpont naar de eilanden Murano (bekend om de glasblazers), Burano (bekend om de vrolijk geschilderde huizen) en Lido (vanwege het strand).

Venetië 012

Highlight #4: Libreria Acqua Alta

In deze boekenwinkel staat het water tot aan je enkels – en ze zijn er trots op! Lees je boekje naast de achterdeur op een stoel waarvan de poten al in de gracht staan.
Libreria Acqua Alta op tripadvisor

Venetië 017

Highlight #5: Carnaval in Venetië

In februari vindt in Venetië het carnaval plaats. Ze hebben er de mooiste kostuums ter wereld. Tijdens deze twee weken worden veel activiteiten georganiseerd. Elk jaar is er een ander thema en zijn er prijswedstrijden voor verklede groepen. Het carnaval 2016 is van 23 januari tot 9 februari.
Lees verder: Blog over het carnaval in Venetië. Het programma vind je hier.

Venetië carnaval 001

Highlight #6: Drink like a local

Italianen drinken espresso. Véél espresso. De truc is om nonchalant een euro op de bar te leggen. Zonder verdere communicatie krijg je er een kopje espresso voor terug! Drink hem in één teug leeg en wandel langzaam richting de volgende espresso-stop. Zo, nu begin je op een echte Italiaan te lijken!

Highlight #7: Eat like a local

Vreemde gewoonte van de Italianen: Als ontbijt bestel je een cappuccino en een croissant. Doop de croissant in de cappuccino. Eet smakelijk!

Venetië carnaval 002

Highlight #8: Rondleiding

Wil je meer weten over de stad? Laat je rondleiden of bekijk een toneelstuk over de geschiedenis van Venetië in Teatro San Gallo. Audiotours voor Venetië kun je downloaden naar je smartphone. Zo heb je altijd een privé-gids bij de hand!

Highlight #9: Ontmoet de locals!

Al sinds mijn 18e maak ik regelmatig solo-reizen. Als je alleen bent is het voor anderen makkelijker om jou aan te spreken en zo kun je heel veel nieuwe vrienden maken. Ook heb je meer aanspraak bij de lokale bevolking. Leuk, want zij kunnen je rondleiden op de bestemming en laten je op een leuke manier kennismaken met de cultuur.

Lees verder
In alle jaargetijden is deze stad de moeite waard, maar probeer buiten het hoogseizoen te gaan (eind september) of tijdens het carnaval. Deze blogs schreef ik over Venetië:

Venetie-uitgelicht
CarnavalVenetie-uitgelicht

Boek deze reis!

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Trivago – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel alvast een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote Europese steden
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar de mooiste natuurgebieden

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Comments

  1. Hoi Mirre! Mooi en beknopt geschreven. Ik was ook helemaal onder de indruk na mijn eerste bezoek in Venetie. Misschien ook nog een goede tip voor backpackers is op de Rialto markt rond te dwalen. Ook zijn er de laatste tijd veel supermarkt(jes) bij gekomen voor goedkoop water enzovoort.

Write A Comment