Ik heb iets met Guatemala. Het weer; de lieve mensen; kleurrijke kleding en groene bergen. Ik krijg er geen genoeg van. Dit is mijn top 5.

Tikal

Tikal is de bekendste Maya-stad. Hier staan gigantische tempels die hoog boven de jungle uit torenen.

tikal

’s Ochtends vroeg, als de zon opkomt en alle dieren opstaan, kan je een van die tempels beklimmen. Toekans en groene papegaaien vliegen je om de oren, apen slingeren vrolijk door de bomen en krekels klapperen om het hardst hun vleugels tegen elkaar aan. Samen veroorzaken ze een gigantisch kabaal!
Zodra de zon boven de horizon uit is gekomen, iedereen zijn of haar roep heeft laten horen en de spieren weer heeft wakkergeschud, dempt het lawaai weer tot het normale, zoemende jungle-geluid.

Atitlán

Het meer Atitlán is omgeven door vulkanen en hult zich af en toe in een mysterieuze dichte mist. Soms is het enige vervoer een motorbootje. Het is niet zo gek dat het in de dorpjes vol staat met meditatiecentra en massage-huisjes. Het is een heerlijke plaats om even te relaxen!

atitlan

Semuc Champey

De heenreis is al een sprookje: Dwars door de bergen in een pickup truck, en vervolgens afgezet worden in de middle of nowhere bij een hostel dat bestaat uit houten hutjes aan de rivier.

semuc

Semuc Champey is heel bijzonder. Het is een soort grot, waar een rivier zich als een gek een weg doorheen baant. Op sommige plekken kun je erin en dan zwem je met een kaars in je ene hand door een grot vol vleermuizen… Te eng? Bovenop de grot zijn allemaal terrasjes van helderblauw en -groen water met verschillende temperaturen, omgeven door vele soorten planten. Een paradijs op aarde!

Chichicastenango

“Chichi”, zoals de Guatemaltecen het zo vriendelijk noemen, is zó kleurrijk dat het bijna pijn aan je ogen doet. Mannen, vrouwen en kinderen slepen met grote manden vol met spullen en proberen zo veel mogelijk te verkopen zodat ze het niet allemaal weer mee naar huis hoeven te nemen.

chichi2

Aan het einde van de dag had ik geen cent meer over; alles was uitgegeven. Ik zat op de trappen van de kathedraal bij te komen van het shoppen, toen ik werd aangesproken door twee jonge meisjes. Ze wilden me handgemaakte poppetjes verkopen en ze geloofden niet dat ik geen geld meer had. Van 8 quetzales (1 euro) ging de prijs langzaam omlaag naar 1 quetzal, maar zelfs dat had ik niet meer! Jammer, want het waren schatjes. Ik had het ze graag gegund.

Antigua

Antigua is een schattig stadje met keien in de straten, vrolijk gekleurde huizen en een gezellig park als centrum. Het is de tweede hoofdstad van Guatemala, dus de kans is groot dat je hier zult komen.

antigua2

Ben je met Pasen in Guatemala? Dan is het de moeite waard om die week hier in Antigua door te brengen. Lees voor meer informatie het blog: Semana Santa in Antigua.

Meer informatie en tips naar aanleiding van mijn backpackreis naar Centraal- en Zuid Amerika vind je hier.

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Reacties