Ik ben 8 dagen lang aan het HofHoppen door Hof van Twente. Gisteren bezocht ik Diepenheim en eergisteren Delden. Vandaag is het de beurt aan Bentelo. Ik ga de omgeving verkennen met een huifkar (en met de een groep vrijwilligers van de beurs ‘Hof van Twentse uitdaging’ die vorige week plaatsvond).

Je kunt mij 8 dagen lang ‘live’ volgen op Instagram Stories en op Twitter. Ook post ik dagelijks berichten op Facebook.

Wakker worden in Woeste Wieven

Ik word wakker van een kraaiende haan en ik open de gordijnen. Vanuit mijn bed zie ik hoe de zon opkomt en hoe de dauw boven het land wegtrekt. De wolken kleuren roze en de lucht helderblauw. Ik tuur in de verte. Zie ik nog ergens een ree? Ik wil geen seconde van dit spektakel missen en bedenk me dat ik iedere dag wel wakker wil worden met zo’n uitzicht.

reeën in de ochtenddauw zonsopkomt vanuit Woeste Wieven Ontbijt bij Woeste Wieven

Op de fiets

Een heerlijk uitgebreid ontbijt wacht op me en daarna stap ik op de fiets. Dat is puur genieten. Hier is zó ongelofelijk veel ruimte. En de rust… Het ene moment fiets je door de weilanden en het andere moment in het bos. Het enige dat je hoort is het geluid van de vogels in het bos (oké, en een klein beetje ruis van de snelweg). Ik zie een eekhoorn wegschieten en een groene specht vliegt langs.
Bij de huizen staan schapen en her en der worden sierpompoenen verkocht. Ik zou er graag een paar van meenemen!

Rondrit met de huifkar

Bij de wijngaard Hof van Twente worden we ontvangen met koffie en een stukje krentenbrood en even later staat de huifkar van Rob Kleinsman al voor de deur.

We rijden door het coulissenlandschap van Hof van Twente. Dit had ik al eerder gezien op de fiets, maar ik krijg er geen genoeg van. Achter elke bomenrij schuilt weer een nieuwe verrassing.

Takkenwijf

We maken een tussenstop bij B&B Erve de Bosch van Jan en Connie, waar we koffie en een rondleiding krijgen. Het huis is helemaal opnieuw opgebouwd uit de stenen van de oude boerderij. Ik zie buiten een pop van takken staan en vraag waar het voor is. “Dat is een takkenwijf.” zegt eigenaresse Conny. Ze had hem gekregen van een buurvrouw, maar normaal gesproken krijgen mensen in deze regio zo’n pop als ze vijftig worden. Het klinkt mij niet positief in de oren, maar zo is het wel bedoeld, verzekert Conny mij.

Huifkartocht maken? Je kunt hem boeken via Wijngaard Hof van Twente of via Hotel Hof van Twente.

Wijn proeven bij Wijngaard Hof van Twente

Eénmaal terug bij de Wijngaard krijgen we een korte rondleiding en uitleg over het maakproces van de wijn. Ook mogen we een glaasje Johanniter Federweiser proeven. Het is heerlijk. En dàt van Nederlandse bodem..!!

Ilse en Roelof hebben hier 5,5 hectare grond en verkopen 15.000 flessen “Twentewijn” per jaar. Rood, wit en rosé. Je kunt de flessen onder andere vinden bij D-Licato in Delden (waar ik eergisteren was 😉 ). Ik word overweldigd door het enthousiasme van Ilse. Het belangrijkste vindt ze de kwaliteit van de wijn: “Om met Herman Finkers te spreken: Als mensen de liefde die wij in de wijn hebben gestopt kunnen proeven in het glas, dan is onze missie geslaagd.”

Adres: Suetersweg 2a, 7497 MZ Bentelo
Website: http://twentewijn.nl/

Hotel Hof van Twente

Ik overnacht vanavond in Hotel Hof van Twente in Hengevelde. Hier kun je veel informatie vinden in de ‘mini-VVV’ die ze beneden hebben met allerlei foldertjes over de omgeving en in de boekenkast die vol staat met boeken over de regio.

Eigenaresse Sylvia Pierink helpt bezoekers daarnaast graag om uitjes te plannen. Zo bespreken we onder andere met de Zeskastelenroute die ik morgen ga fietsen en ze vertelt me over de arrangementen die het hotel aanbiedt in samenwerking met de wijngaard en de huifkartocht. Ook kun je een kickbike (soort step) of een fiets huren om de omgeving mee te verkennen.

Het hotel zit vannacht helemaal vol in verband met de TwenteRally en komende week zullen er ook genoeg bezoekers zijn voor de Fietsvierdaagse.

Adres: Goorsestraat 25, 7496 AB Hengevelde
Website: https://www.hotelhofvantwente.nl/

Morgen ga ik #HofHoppen in Goor voor de start van de Fietsvierdaagse en een ZesKastelentocht. Klik hier voor het blog.

PS: Ik ben hier nu al drie dagen en het is mij nog steeds niet duidelijk waarom het hier Hof van Twente heet. Heb jij het antwoord? Laat het mij dan alsjeblieft weten in de comments hieronder!

Dit blog kwam tot stand dankzij een samenwerking met HofMarketing.

(Visited 109 times, 11 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Laat een reactie achter