De mooiste watervallen ter wereld vind je in Iguazu, Brazilië. Elke seconde valt hier anderhalf tot drie ton water naar beneden en dat maakt Iguazú allergrootste waterval ter wereld.

Devil’s Throat

Aan de Argentijnse kant van de Iguazú watervallen kun je een hele lange wandeling maken. Via allerlei paden en bruggetjes kom je terecht bij Devil’s Throat: Het is het begin van de waterval en meteen het meest indrukwekkende gedeelte, want wat komt hier immens veel water naar beneden..!

Iguazu watervallen 004
Iguazu watervallen 001

De Argentijnse en de Braziliaanse kant van de watervallen

Om de Iguazú watervallen heen is een heel groot park met overal en nergens watervallen (waar je ook onder kunt zwemmen). In de jungle eromheen zie je veel dieren zoals coati’s. Je kunt hier zeker wel twee dagen doorbrengen: 1 dag aan de Argentijnse kant en 1 dag aan de Braziliaanse kant. Ze zijn heel verschillend, want aan de Argentijnse kant kun je de watervallen in zijn geheel zien en een boottocht maken en aan de Braziliaanse kant kun je via steigers veel dichterbij de watervallen komen en kun je het water te voet bereiken en bijna aanraken.

Iguazu watervallen 010
Iguazu watervallen 011
Iguazu watervallen 012
Iguazu 014

Wildlife bij Iguazú watervallen

In het bos rondom de watervallen kun je heel veel dieren zien. Wij zagen er allerlei vogels en insecten, reptielen en coati’s. Die coati’s kunnen best wel brutaal zijn! Als ze eten zien, dan pakken ze het zó uit je hand en als ze het niet krijgen, dan krabben of bijten ze je. Oppassen dus!

Iguazu watervallen vogel 005
Iguazu watervallen coati 008
Iguazu watervallen vlinder 007
Iguazu watervallen hagedis 016

Boottocht onder de Iguazú watervallen

Vanaf de Argentijnse kant kun je dus met de boot naar de Iguazu watervallen toe. Ze varen er zelfs onderdoor! Een hele spannende en leuke ervaring.

Iguazu watervallen 018
Iguazu watervallen 019
Iguazu watervallen 020
Iguazu watervallen 021

Met een helikopter over de Iguazú watervallen

Ook kun je een helikoptertour boeken. Dit is best duur, maar als je één keer in je leven met een helikopter zou gaan; doe het dan híer!! Het is echt adembenemend mooi en héél anders dan wanneer je de watervallen vanaf de grond ziet.

De Iguazú waterval is met recht één van de mooiste plekken ter wereld.

Iguazu watervallen 022
Iguazu watervallen 023

Wil je zelf de Iguazú watervallen bezoeken?

Vlieg naar het vliegveld Aeroporto Internacional de Foz do Iguaçu, neem de taxi naar Puerto Iguazú, zoek een accommodatie (er zijn er véél!), ga lekker uit eten (een echte Argentijnse steak met een goede Argentijnse wijn erbij?!!) en zorg dat je de volgende ochtend vroeg bij het park bent zodat je de mensenmassa’s vóór kan zijn. Vergeet je niet te beschermen tegen de zon, want die is er ontzettend fel. Veel plezier!!

Lees verder over ons backpack-avontuur in Brazilië en bekijk ook de mooiste watervallen ter wereld, verzameld door The Hike.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

6 Comments

Write A Comment