De Iguazu watervallen liggen op het randje van Brazilië en Argentinië. Elke seconde valt hier anderhalf tot drie ton water naar beneden en dat maakt deze waterval de allergrootste ter wereld.

Devil’s Throat

Aan de Argentijnse kant van de Iguazú watervallen kun je een hele lange wandeling maken. Via allerlei paden en bruggetjes kom je terecht bij Devil’s Throat: Het is het begin van de waterval en meteen het meest indrukwekkende gedeelte, want wat komt hier immens veel water naar beneden..!

Iguazu watervallen 004 Iguazu watervallen 001

De Argentijnse en de Braziliaanse kant van de watervallen

Om de watervallen heen is een heel groot park met overal en nergens watervallen (waar je ook onder kunt zwemmen). In de jungle eromheen kom je veel dieren tegen zoals coati’s. Je kunt hier zeker twee dagen doorbrengen; 1 dag aan de Argentijnse kant en 1 dag aan de Braziliaanse kant. Ze zijn heel verschillend, maar beide kanten zijn fantastisch.

Iguazu watervallen 010 Iguazu watervallen 011

Iguazu watervallen 012 Iguazu 014

Wildlife bij Iguazú watervallen

In het bos rondom de watervallen kun je heel veel dieren tegenkomen. We zagen er allerlei vogels en insecten, reptielen en coati’s. Die coati’s kunnen best wel brutaal zijn! Als ze eten zien, dan pakken ze het zó uit je hand en als ze het niet krijgen, dan krabben of bijten ze. Oppassen dus!

Iguazu watervallen vogel 005 Iguazu watervallen coati 008

Iguazu watervallen vlinder 007 Iguazu watervallen hagedis 016

Boottocht onder de Iguazú watervallen

Vanaf de Argentijnse kant kun je met de boot naar de watervallen toe. Ze varen er zelfs onder! Een hele leuke ervaring…

Iguazu watervallen 018 Iguazu watervallen 019

Iguazu watervallen 020 Iguazu watervallen 021

Met een helikopter over de Iguazú watervallen

Ook kun je een helikoptertour boeken. Dit is best duur, maar als je één keer in je leven met een helikopter zou gaan; doe het dan híer!! Het is echt adembenemend mooi en héél anders dan wanneer je de watervallen vanaf de grond ziet.

De Iguazú waterval is met recht één van de mooiste dingen die ik ter wereld heb gezien.

Iguazu watervallen 022 Iguazu watervallen 023

Wil je zelf de Iguazú watervallen bezoeken?

Vlieg naar het vliegveld Aeroporto Internacional de Foz do Iguaçu, neem de taxi naar Puerto Iguazú, zoek een accommodatie (er zijn er véél!), ga lekker uit eten (een echte Argentijnse steak met een goede Argentijnse wijn erbij?!!) en zorg dat je de volgende ochtend vroeg bij het park bent zodat je de mensenmassa’s vóór kan zijn. Vergeet je niet te beschermen tegen de zon, want die is er ontzettend fel. Veel plezier!!

Lees verder over ons backpack-avontuur in Brazilië.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

7 Comments

Write A Comment