Het Inle Lake bezoeken we tijdens een driedaagse trektocht door een heuvelachtig landschap. Tijdens de tocht leer ik de cultuur van Myanmar een beetje beter kennen. Ik slaap samen met de gids en twee andere reizigers bij een familie die van alles verbouwt: Rijst, wortels, kool, tomaten, kruiden.. Het ziet er vredig uit en alhoewel de familie zeven dagen per week werkt, leiden ze schijnbaar een goed bestaan.

Het Inle Meer: Bijzondere ontmoetingen in Myanmar

Rondom het Inle meer is de grond heel vruchtbaar. De bewoners daar houden nog vast aan eeuwenoude tradities. Zo zijn er vrouwen die hun nek verlengen door er iedere keer een nieuwe ring om te doen. Mannen graven stukken land af van de oever (1 meter diep en soms een kilometer lang) en drijven die naar het midden van het meer om ze daar vast te pinnen aan de bodem en zo drijvende moestuinen te creëren. En als ze gaan vissen, dan roeien ze met hun voet om de peddel heen gewikkeld, zodat ze hun handen vrij hebben om het vissersnet vast te kunnen houden.

De volgende dag pak ik de fiets en trek de wijde wereld in. Het is prachtig. Bovenop een berg vind ik een klooster met uitzicht op het Inle meer. Er is niemand, maar het is een prachtige plek om even mijn dagboek bij te werken.

Boeddhistische monniken

Na een tijdje komen de jonge monniken terug van hun bedelronde. Ze dragen potten vol met rijst en groenten. Nieuwsgierig komen ze om mij heen staan en kijken mee naar een boekje over de omgeving. Ik besluit ze het boekje te geven, waarna ze weglopen en even later terugkomen met een sinaasappel voor mij. Ook hebben ze zaklantaarns meegenomen en ze maken een gebaar dat ik ze moet volgen. We lopen een stukje de berg af naar een grot toe. Eén voor één gaan we naar binnen. Onze ogen moeten nog aan de duisternis wennen, het is net een spooktocht! Langzaamaan zie ik meer objecten in de grot staan en begrijp ik waarom ze mij hiernaartoe hebben gebracht: In de nissen van de grot staan allemaal Boeddhabeelden. Wat een mooie plek! En wat een eer dat ze mij dit laten zien. Nu zijn we echt vrienden voor het leven 😉

Inle Lake Myanmar 001 Inle Lake Myanmar 002 Inle Lake Myanmar 003 Inle Lake Myanmar 004

Meer informatie en tips naar aanleiding van mijn backpack-avontuur in Myanmar vind je hier.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

Write A Comment