Eind vorig jaar vroeg Roëlle van The girl with the backpack mij om een aantal vragen te beantwoorden over bloggen en reizen. Zijn jullie er klaar voor om mij beter te leren kennen?

1. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?

Dat was in 2004, toen ik mijn eerste backpackreis naar Midden Amerika maakte. Je kon er toen bijna nergens gebruik maken van internet en daarom was het een manier om iedereen in één klap op de hoogte te brengen van mijn avonturen. Ik vond het schrijven en fotograferen zo leuk dat ik er altijd mee ben doorgegaan. De “nieuwe” website MirreOpReis bestaat sinds januari 2015.

2. Wat is je favoriete land?

Iedere keer als me dat gevraagd wordt, noem ik een ander land. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld! IJsland was één groot hoogtepunt; Als je wereldwonderen wilt zien dan moet je naar Turkije; Guatemala is de all-time favorite van mijn eerste backpackreis; Ik werd verliefd op Brazilië en de Brazilianen en de natuur van Borneo is onovertroffen.

3. Welke bestemming beviel je het minst?

Mexico. Ondanks de mooie tempels in Chichén Itzà en Palenque en de schitterende stranden bij Isla Mujeres. Ik vond de mensen niet leuk en werd er twee keer beroofd.

4. Wat vind je de mooiste taal?

Spaans! Op de middelbare school haalde ik al tienen op dit vak. Ik heb er nooit moeite mee gehad om het te leren en Zuid Amerika is mijn favoriete continent. Het is handig als je de taal van een land goed spreekt, want contacten met de locals maken de meeste reizen de moeite waard!

5. Hoeveel stempels zitten er in je huidige paspoort?

Ik heb net een nieuw paspoort, dus 1: Die van Australië!

6. Als je vandaag nog ergens naartoe kon vliegen, waar zou je dan heen gaan?

Dan zou ik lekker hier in Australië blijven ;). Misschien wel met een uitstapje naar Darwin, Fiji of Nieuw-Zeeland.

7. Op welke blogpost ben je het meest trots?

Dat zijn Droomeiland Cuba en het blog over Fietsen langs de Elbe.

8. Welke ervaring is het geld dubbel en dwars waard geweest?

Mijn allereerste backpackreis natuurlijk, die mij verslaafd maakte aan het ontdekken van de wereld en paragliden in de maanvallei in Bolivia. Het was geweldig om daar als een condor rond te zweven.

9. Wat is het grappigste dat je ooit op reis hebt meegemaakt?

Die ene keer in een Guatemalteecse kippenbus, waarbij een gestikt kuikentje mond-op-snavelbeademing kreeg van een Tica (Guatemalteecse vrouw).

10. Wat is je favoriete boek over reizen?

Ik heb mijn favoriete reisboeken verzameld in het blog Boeken over reizen. Ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe reisboeken, dus als je er nog één weet?! Eén van mijn favoriete boeken is Reizen tussen de lijnen van Alexander Reeuwijk over de Maleisische archipel en Reis! Alleen op de wereld van Sarah Kee waarin ze vertelt over twee mannen die in looppas een berg in Rio de Janeiro af liepen, uit angst dat ze door elkaar beroofd zouden worden.

11. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Op een strand, in een hangmat tussen twee palmbomen met een laptop op schoot om een nieuw blog voor jullie te schrijven 🙂

mirreopreis backpack

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Hi Mirre, wat leuk om te lezen en dankje voor de vermelding! Ik heb de Liebster Award al een paar keer gehad, dus laat hem aan me voorbij gaan, maar vind het heel lief dat je aan mij dacht!

Write A Comment