Italië is een geweldig vakantieland voor liefhebbers van bergen, vulkanen en azuurblauwe zeeën. Dat gecombineerd met de vriendelijke mensen en eten waarvan het water je uit de mond loopt, maakt Italië een vakantieland bij uitstek.

Venetië

Ik ben verliefd. Smóórverliefd op Venetië. Ik bezocht Venetië eind september. Het is er dan nog steeds warm, maar niet meer zo druk. In plaats van toeristen zag ik talloze kanaaltjes, bruggetjes en de meest prachtige huizen en straatstenen die ik ooit gezien heb. Het is puur genieten om door deze stad te struinen, want achter elke bocht wacht weer een bijzondere ontdekking.

Lees het blog: 5x Doen tijdens een citytrip naar Venetië en Reistips Venetië.
Ook super leuk: Vier Carnaval in Venetië.

Venetie.jpg

Dolomieten: Mountainbiken!

De Sella Ronda is één van de mooiste mountainbike routes van Europa. Middenin de Dolomieten van Italië vind je deze uitdagende MTB track tour van 55 kilometer. Deze MTB route start in het dorp Canazei en biedt uitzicht op de majestueuze bergruggen van de Dolomieten. De Sella Ronda is daarmee een schitterende tour voor gevorderde mountainbikers.

Lees het blog: Sella Ronda MTB Track tour in de Dolomieten, Italië
En: Fassa Bike Park Belvedere, Italië

Fassa bike park M001

Sicilië

Sicilië. Het land van de vulkanen. Etna, Stromboli. Bubbelende modderpoelen en rokende kraters. Daaromheen: vruchtbare grond, helderblauwe zee, glimlachende mensen, ‘echte’ espresso en overheerlijke pasta’s. Sicilië is een droom voor elke vakantieganger.

Onze reis naar Sicilië was veel te kort in verband met corona, waardoor we al na een paar dagen weer terug moesten. Maar ik ga graag een keer terug naar mijn geliefde Sicilië!

Ortigia Sicilie Italie 023

Pompeii en Herculaneum

Twee absolute hoogtepunten in een reis naar Italië zijn Pompeii in Herculaneum. Beide stadjes zijn verrast door een uitbarsting van de Vesuvius vulkaan en zijn destijds bedolven onder de lava. Dankzij die lava zijn de stadjes perfect geconserveerd. Archeologen hebben de plaatsen uitgegraven en als je nu rondloopt in Pompeii of Herculaneum, dan lijkt het net alsof je teruggaat in de tijd. Stenen gebouwen, houten deuren, bedden, een badhuis en een bordeel. Alles is bewaard gebleven, inclusief de graffiti op de muren en zelfs de lichamen van een echtpaar dat innig met elkaar verstrengeld op bed ligt. De lavadorpen zijn een vreemd wonder die je echt met eigen ogen gezien moet hebben.

Boek een reis

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
Booking – vind de leukste hotels
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Baja Bikes – een fiets huren in grote Europese steden

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment