Tijdens 2021 zaten we middenin de corona-pandemie, maar dit weerhield ons er wederom niet van om er een leuk jaar van te maken!

Februari: schaatsen in Friesland

Aan het einde van de winter ging het een week lang flink vriezen. Genoeg reden voor veel Nederlanders om de schaatsen uit het vet te halen! We gingen naar Friesland om er te schaatsen op de vaart. Hobbelig ijs, maar wat een plezier!

Februari en maart: Vlieland

Omdat we niet naar het buitenland konden, werd het een vakantie in eigen land. Tot twee keer toe gingen we een week lang naar Vlieland om heerlijk uit te waaien en te genieten van de natuur.

Ik schreef ook een artikel over een fietsroute op Vlieland.

Maart: Blogtrip Zuidwest-Drenthe

Met OutdoorBloggers deden we op uitnodiging een wandelestafette door Zuidwest-Drenthe. Ik ging wandeen op het Dwingelderveld. Een schitterend gebied waar je zelfs adders kunt zien! Ik kocht ook een stappenteller en dit hielp mij in de lente en zomer om vaker naar buiten te gaan en meer te bewegen.

April: Blogtrip Noord-Drenthe

Samen met Jessica ging ik naar een Landal huisje in Noord-Drenthe. We maakten er een mooie fietstocht langs de hunebedden.

April: Dwingeloo

We hadden iets te vieren, dus we boekten een overnachting in een hotel in Dwingeloo. Van daaruit hebben we op de fiets de omgeving verkend. Prachtig daar, in het Drents-Friese Wold en op het Dwingelderveld! De tulpen stonden in bloei, dus ik heb er gevlogen met mijn drone.

Mei: Zeeland

Carolien nodigde me uit om een weekend naar een tiny house in Zeeland te komen. Ik had nog nooit in een tiny house geslapen, dus dit was al een belevenis op zich. Daarnaast volgden we een mooie fietsroute door Zeeuws-Vlaanderen, zagen we diverse vestingstadjes en lunchten we op het strand van Zeeland.

Mei: Varen op Loosdrecht

Vorig jaar kochten we van ons vakantiegeld een rubberboot met elektrische motor. We gingen er dit keer mee varen op Loosdrecht. Ook voeren we een keer mee op een skûtsje in Friesland.

Verder waren we vooral tijdens de zomer veel te vinden in Akkrum (water) en Diever (bos).

Juni: Hotel Jakarta in Amsterdam

Op Instagram had ik Hotel Jakarta gezien en we hadden iets te vieren, dus we gingen een nachtje weg. Het is een prachtig hotel op Java-eiland dat er van binnen uitziet als een jungle! Er zit een zwembad en een sauna in en je kunt ’s avonds uitgebreid Indonesisch tafelen en luxe cocktails drinken op de bovenste verdieping.

Juni: Ameland

Met familie ging ik naar een huisje op Ameland. Dit is een minder bekend eiland voor mij, dus leuk om hier een keer te komen! We hebben vooral gefietst door de duinen en over het strand gewandeld. ’s Avonds lekker gegeten en spelletjes gespeeld. Een heerlijk weekend!

Juni: Blogtrip Schoonhoven

Door Schoonhoven werd ik uitgenodigd voor een fietstocht. De zilverstad verbaasde mij en het omringende land des te meer!

Juli: Roadtrip door Duitsland en Oostenrijk

Alweer een hoogtepunt dit jaar. We kennen Duitsland en Oostenrijk niet zo goed, dus we bezochten alle toeristische highlights. Van de vakwerkstadjes Bacharach, Rothenburg ob der Tauer en Blaubeuren reden we naar de sprookjeskastelen Neuschwanstein en Hohenschwanstein en beklommen we een klettersteig. Daarna door naar Füssen om te SUPpen op de Königsee (niet gelukt want illegaal) en vervolgens de grens over naar Oostenrijk. Daar bezochten we de Gollinger wasserfall, de Liechtensteinklamm, gingen we mountainbiken in Kaprun, reden we over de Hochalpenstraße naar de Großglockner bij Heiligenblut. Nog naar de Sigmund Thunklamm, de Krimmler wasserfälle en overnachten in een panoramahotel met zwembad en sauna. Een uitgebreid blog met foto’s volgt later.

Augustus: Paardrijkamp op de Veluwe

Een vriend zit bij een manege op de Veluwe en die nodigde mij uit om mee te gaan op paardrijkamp. Om mezelf een beetje voor te bereiden ging ik een paar keer op les. Tijdens het weekend hebben we buitenritten gemaakt, polo gespeeld, door een moeras gedraafd, gebarbecued, gevaren, gezwommen en heel, héél veel plezier gehad.

Augustus: Roadtrip door Frankrijk

We wilden weleens weten hoe het is om in een camper te reizen. Het idee was om er misschien zelf een keer één om te bouwen tot rijdend huis. We huurden een camper en reden ermee naar Frankrijk. Helaas regende het in noord-Frankrijk, dus we trapten het gaspedaal in en stormden door naar het zuiden waar altijd de zon schijnt. Onderweg bezochten we Grottes de Matata, Dune du Pyla, gingen we kajakken op de Leyre rivier, logeerden we bij de boer en zetten we onze camper neer bij Chateau Nitray om bij zonsondergang een heerlijke fles wijn te drinken met wat geitenkaas erbij. Lees ook mijn verslag over onze roadtrip door Frankrijk.

September: Vlaanderen fietsroute

Ik werd lid van de jury van Fietsroute van het Jaar en mocht voor de jury de Vlaanderen fietsroute testen. De route beslaat in totaal zo’n 800 kilometer, waarvan ik de noordelijke helft deed. Van de westkust in Vlaanderen naar het oostpuntje bij Maastricht. Een prachtige en afwisselende tocht waar ik nodig een keer een verslag van moet publiceren!

September: Blogtrip Gelderland

Voor onze blogs werden de OutdoorBloggers uitgenodigd om twee dagen naar Gelderland te komen en daarover te schrijven. Ik verbleef in een fantastisch hotel in het bos en fietste een fietsroute rondom de Ginkelse heide.

Oktober: Vlieland

We gingen weer een week naar ons vakantiehuisje op Vlieland, dit keer met vrienden. Dit keer gingen we wadlopen met een gids, dat had ik eerlijk gezegd nog nooit gedaan. Vlieland verveelt nooit!

Oktober: Utrecht verkennen

We hebben dit. jaar besloten om naar Utrecht te verhuizen, dus we moeten onze nieuwe leefomgeving een beetje verkennen. We beklommen de DOMtoren en gingen naar een bierfestival.

November: Lissabon

Een paar jaar geleden werd ik verliefd op Lissabon, dus ik wilde er graag weer een keertje heen. In Lissabon is bijna iedereen gevaccineerd, dus het is coronawise een relatief veilige bestemming, waar alles kan. Ik heb er in een hostel geslapen en ben met mijn nieuwe vrienden op ontdekkingstocht gegaan door de stad. Overdag bezochten we kastelen en aten we de beroemde pastel de nata. ’s Avonds waren we in één van de vele kroegen te vinden. Ook ging ik met de bus naar de westkust om langs de mooiste stranden van Portugal te wandelen. Lees ook mijn ervaringen en tips voor Lissabon.

November: Weekendje Leiden

Samen met familie ging ik een weekend naar Leiden. We sliepen in een huisje en bezochten elke dag een museum, waaronder Naturalis, het Museum Volkenkunde en het Rijksmuseum voor Oudheden. Alledrie even indrukwekkend en leuk. ’s Avonds speelden we spelletjes Exit bij het haardvuur.

December: Blogtrip Zuidoost-Friesland

Samen met OutdoorBloggers werd ik uitgenodigd voor een blogtrip door Zuidoost-Friesland. Het was een estafette, maar dit keer twee-aan-twee. Daarom logeerde ik samen met Aniek in een huisje en gingen we mountainbiken op het Aekingerzand.

December: Vlieland

Met familie gingen we een week naar Vlieland om lekker uit te waaien en om kerst te vieren.

Wow, wat een geweldig jaar was het weer! Als ik dit allemaal bekijk dan duizelt het me. En nu maar lekker nagenieten!

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment