De Everglades zijn spiegelgladde meren bij Noosa, Australië. Vooral in de Australische zomer kun je er schitterend kajakken tussen de felpaarse waterlelies.

Water klotst tegen de rand van de boot. Op een enkele vogel na is het doodstil. Met een natte doek heb ik mijn hoofd beschermd tegen de felle Australische zon en mijn voeten hangen in het verkoelende water. Wat een paradijs. Hier kan ik wel urenlang ronddobberen.

Kajakken Noosa Australië 007 Kajakken Noosa Australië 006

Terwijl we verder peddelen komen we op het grote meer pelikanen tegen. Ze vliegen weg, maar strijken niet al te ver van de boot weer neer. Hun enorme witte vleugels zorgen voor schaduwen op het water.
Verderop komen we via een smalle beek op een spiegelglad meer terecht dat helemaal bedekt is met paarse waterlelies. Het nodigt uit om te gaan zwemmen. Niemand heeft ons gewaarschuwd voor krokodillen, dus die zullen er dan wel niet zijn.

Een half uurtje later komen we opgefrist uit het water. De waarschuwing van de Australiër komt veel te laat: “Did you know that there are bullsharks in these waters?” Stierhaaien zijn onvoorspelbaar, agressief en bovenal: Ze lusten mensenvlees.

We stappen weer in onze kajaks en peddelen rustig terug. Mijn voeten gaan niet meer het water in, maar afgezien daarvan zijn de Australische Everglades een waar paradijs.

Kajakken Noosa Australië 003 Kajakken Noosa Australië 004 Kajakken Noosa Australië 005

Lees ook de andere artikelen over Australie
Lees verder over Australië of over watersport.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Comments

Write A Comment