Kajakken op de helderblauwe Soča rivier is als een droom. De helderblauwe kleur van het water en de omringende bergen zorgen voor een magische setting. Tijdens onze outdoor vakantie in Slovenië gaan we het water op. De soms rustige en soms gevaarlijke stroomversnellingen maken de Soča rivier toegankelijk voor kajakkers van elk niveau.

Kajakken in Bovec, Slovenië

Om 10 uur staan we klaar bij Bovec Sport Center voor onze derde activiteit op de Soča rivier: Kajakken. We gaan samen met een gids en drie Slovenen: Martin, Marco en David. Omdat we nog beginners zijn, doen we vandaag niveau I/II.

slovenie-332

Al dagenlang zien we kajakkers over de Soča rivier langs onze camping peddelen en nu is het ook voor ons eindelijk zover. We rijden bergopwaarts en dat is goed nieuws, want dan komen we straks ook nog langs onze camping. We tillen de boten naar beneden en leggen ze in het water. “Het begin van de Soča is rustig,” zegt de gids, “maar na de bocht zit een grote steen.” Daarvoor moeten we goed oppassen, want er zijn weleens mensen verdronken. Het peddelen gaat ons gelukkig goed af en we komen er zonder kleerscheuren vanaf.

Stroomversnelling

We glijden schijnbaar moeiteloos kleine watervallen af. Bij iedere stroomversnelling moeten we een beetje rechtop gaan zitten, maar op de rustige stukjes mogen we lekker achterover leunen, ons mee laten voeren door de rivier en van het uitzicht genieten.

Halverwege zien we ons tentje aan het water staan en even later komen we bij ons oefenstukje. We mogen tegen de stroming in naar de andere kant toe peddelen. Als je de punt van de kajak maar in de stroom houdt, dan gaat dat verrassend makkelijk! Steek je vervolgens de peddel in het water, dan duwt de stroming je weer met de punt stroomafwaarts.

Frisbee

Verderop spelen we frisbee op een strandje middenin de Soča. Het is meer een soort tijdverdrijf omdat het stuk kajakken best wel kort is. Té kort, vinden wij, maar het zij zo. We varen het laatste stukje naar Prijon Sport Center, waar je ook kajakcursussen kunt volgen. We tillen de kajaks uit het water en we kunnen ontspannen en opgefrist weer naar de camping.

slovenie-370

Alle hoogtepunten van Slovenië vind je terug bij deze touroperators:
Rondreis door Slovenië met Riksja Travel
Rondreis Slovenië en Kroatië met TUI
Stel je eigen reis samen

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

Lees verder over Outdoor-paradijs Bovec of over ons fiets-avontuur in Slovenië. Saskia geeft je tips over een vakantie in Slovenië met kinderen.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren