Wat kost Cuba? Dit waren de kosten van onze vakantie in Cuba in 2015. Hotels, vervoer, restaurants, uitgaan en uitstapjes / tours.
De prijzen zijn weergegeven in de valuta CUC (gelijk aan de Amerikaanse Dollar) en zijn weergegeven per 2 personen. Let op: Begin 2021 is de CUC als valuta uitgefaseerd en nu wordt alleen nog gebruik gemaakt van de CUP. Tarieven voor hotels etc zijn mogelijk gewijzigd.

Vliegticket naar Cuba

Vliegtickets kosten 600 à 700 euro retour. Vergelijk vliegtickets op Skyscanner.
De vliegduur naar Cuba is ongeveer 10 uur. Daarnaast heb je een visum nodig à €29, die kun je hier aanvragen.

havana-cuba-autos-001

Kosten uitstapjes in Cuba

We hebben diverse uitstapjes gemaakt zoals een tour met een oude auto door Havana, snorkeltours, wandeltours door het regenwoud (Oost-Cuba) en een paardrijtocht. Dit zijn de kosten van onze uitstapjes in Cuba:

20 CUC Rondrit door Havana
100 CUC Buena Vista Social Club live + eten + drank in Havana
50 CUC Snorkeltour Santa Lucía
30 CUC Paardrijden in Viñales
40 CUC Tour Yumurí, Baracoa
46 CUC Tour Humboldt, Baracoa
15 CUC Fietstaxi tour van 3 uur met uitleg door Santiago de Cuba

Buena Vista Social Club Havana 146 Vinales Cuba 001b

Kosten overnachtingen in Cuba

In plaats van te overnachten in een duur hotel kun je ook bij mensen thuis verblijven in een Casa Particular (B&B). Het is een goede manier om de Cubanen en hun cultuur beter te leren kennen.
Omdat wij het vermoeiend vonden om in Cuba te reizen (je hebt ontzettend veel geduld nodig en Cubanen zijn niet erg makkelijk), hebben we er ook twee keer voor gekozen om in een resort te slapen. Daar konden we tijdelijk even ‘bijtanken’.

35 CUC Overnachting 2p in Casa Particular in Havana
25 CUC Overnachting 2p in Casa Particular in overige plaatsen
66 CUC Overnachting 2p in All inclusive hotel Brisas in Santa Lucía.
200 CUC Overnachting 2p in All inclusive hotel in Playa Jibacoa.

Cayo Levisa Cuba 002b

Kosten eten in Cuba

In Cuba is genoeg variatie in het eten en het is ook goed te doen voor vegetariërs. Ze maken veel gebruik van groenten en kruiden en vooral knoflook! Het eten is er niet duur, vooral als je buiten de toeristengebieden komt of als je in de Casa Particular eet. Hiermee steun je bovendien de lokale bevolking.

20 CUC Ontbijt in Casa Particular (B&B) in Havana
10 CUC Ontbijt in Casa Particular (B&B) in overige plaatsen
8 CUC Lunch: In een restaurant
1 CUC Lunch: Pizza’s van een straatkraampje
18 CUC Diner met drankjes

Kosten drinken in Cuba

Drankjes op terrassen en in cafés kosten vaak veel geld, omdat er alleen maar toeristen komen. Cubanen gaan naar de koffietentjes waar je iets beter voor moet zoeken, maar wat juist leuker is omdat je de enige westerling bent en het echte Cubaanse leven kunt ervaren. Koffieprijzen in Cuba variëren van 2,50 euro (toeristen-terras) tot 5 cent in een echt Cubaans café in Santiago de Cuba.

6 CUC Water Havana
5 CUC Koffie Havana
6 CUC Mojito Havana
20 CUC Drankjes Havana
20 CUC 1 Avondje bier en cocktails, Baracoa

Cuba 361 copy

Kosten vervoer in Cuba

Voor de lange afstanden hebben we vaak de bus genomen en voor de kortere afstanden (tot 3 uur reisafstand) de taxi. Als je een taxi deelt met zijn vieren (er zijn vaak wel mensen te vinden die dezelfde kant op moeten), dan kost hij ongeveer evenveel als een bus en ben je bovendien sneller op de bestemming. Wat het allerleukst is: Je mag in zo’n gave oude auto rijden!! Vraag gewoon eens rond bij de taxistandplaats en zo niet – dan pak je alsnog de bus.

25 CUC Taxi vanaf het vliegveld naar Havana
5 CUC Kort taxiritje binnen Havana Vieja
20 CUC Taxi Havana Vieja – Viazul busstation
60 CUC Taxi Havana – Trinidad (taxi gedeeld met nog 2 personen. In totaal was het 120 CUC)
50 CUC Taxi van Playa Jibacoa naar vliegveld Havana
4 CUC Fietstaxi, korte afstand
260 CUC Vlucht van Baracoa naar Havana

cuba-auto-bijvullen

Dit kostte onze reis naar Cuba

Dus… Wat zijn de kosten van een vakantie naar Cuba? We verbleven een maand in Cuba. We sliepen in Casa Particulares (B&B, bij mensen thuis) en lieten ons vervoeren per bus of taxi. Verder hebben we alle uitstapjes kunnen doen die we graag wilden doen. We gaven per dag tussen de 30 en 100 CUC per persoon uit, met gemiddelde kosten van 64 euro per persoon per dag.

Per persoon kostte deze vakantie naar Cuba van een maand zo’n 2.000 euro per persoon exclusief vliegtickets. Vergelijk vliegtickets op Skyscanner.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Cuba
Bestel de reisgids van Cuba
Paklijst Cuba – wat neem je mee?
Baja Bikes – Havana fietstour boeken of huur een fiets in Havana

Lees ook de andere artikelen over Cuba
Lees al onze tips voor backpacken in Cuba.
(Visited 4.040 times, 126 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

6 Comments

 1. Charlotte De Vlieghere Reply

  Dag Mirre,

  Eerst en vooral: wat een mooie reisblog, ik heb met plezier je verslagen gelezen en dan vooral die van Cuba. Deze zomer gaan ik een paar vriendinnen er immers ook heen. nu was mijn vraag of je eventueel wat adressen hebt van casa particulares waar je heel content van was? Of eventuele must-do’s onderweg die de moeite waard zijn?

  Alvast bedankt!

 2. Dag Mirre, leuke verslagen schrijf Je over Cuba! Veel herkenbaars, ik reis zelf al vijf jaar telkens een maand over het surrealistische eiland. Drie jaar geleden heb ik er een boek over geschreven: de hanenfluisteraar, alledaagse indrukken van het leven op cuba. Misschien leuk om eens naar te kijken, google het maar eens als je zin hebt succes met je verder reizen!

 3. Vincent Rondwijk Reply

  Volgende maand vlieg ik ook naar Cuba. Heb er erg veel zin in en ben dan ook druk bezig met het samenstellen van een programma. Goed om te lezen dat de taxikosten prima zijn. Zo kunnen we ons gemakkelijk vervoeren!

 4. Hoi, weet ook iemand waar we online zelf een huurauto kunnen reserveren:-)

  Groetjes

Write A Comment