Deze week kun je allerlei kunstvoorwerpen bekijken tijdens Kunstmoment Diepenheim. De schilderijen, beeldjes, sieraden en andere kunststukken zijn te bewonderen bij mensen thuis in hun woonkamers, schuurtjes en tuinen. Ik ga vandaag op pad met Herry, organisator van het Kunstmoment, in een groene eend van Duckville. Ook ga ik lunchen bij Lekker Leuk en dineren bij An d’Olde Putte in Goor.

Je kunt mij 8 dagen lang ‘live’ volgen op Instagram Stories en op Twitter. Ook post ik dagelijks berichten op Facebook.

Lekker Leuk, Goor

Mijn dag begint bij Lekker Leuk in Goor. Daar krijg ik een cappuccino en een stukje chocoladefudge met cranberries (specialiteit van het huis). Marsha, de eigenaresse, is hier een jaar geleden vanuit Almelo naartoe verhuisd en voelt zich nu al helemaal thuis. “De mensen zijn hier gewoon heel vriendelijk.” zegt ze. De winkel bestaat inmiddels al een jaar of drie. Mensen weten haar te vinden, omdat ze in hetzelfde pand zit als de Albert Heijn. Toch heeft ze er haar eigen, gezellige hoekje gecreëerd met voldoende lekkernijen waardoor het water je in de mond loopt als je er alleen al naar kijkt.

Adres: Weversplein 5, 7471 VS Goor
Website: https://www.hofpas.nl/nieuws/welkom-lekker-leuk-in-goor-bij-de-hofpas/

DuckVille, Diepenheim

Bij Cultureel centrum Herberg de Pol staat een knalgroene eend voor mij klaar. Eigenaresse Hella staat er al op me te wachten, samen met Herry, één van de organisatoren van het Kunstmoment. Hella vertelt dat de naam DuckVille is ontstaan door de vroegere garage die zij met haar man had, die CitroVille heette. Je moet het eigenlijk uitspreken als CitroFIEL, iemand die gek is van Citroëns. DuckVille spreek je dus ook uit als DuckFIEL.

Het is een uit de hand gelopen hobby. Mensen kunnen nu één of meerdere van de 13 Eenden huren en als ze willen, krijgen ze een picknickmandje mee van de Hoestinkhof (waar ik gisteren de high tea had).

DuckVille’s slogan luidt: ‘Uit in je eendje.’ Ik ga wel in mijn eendje maar niet in mijn eentje, want Herry rijdt vandaag met me mee en geeft wat uitleg over het Kunstmoment. Hij heeft een plattegrond bij zich. Sommige ‘Kunstmomenten’ zijn in het centrum van Diepenheim, anderen liggen daarbuiten. Sommigen zijn bij mensen thuis, anderen in een professioneel atelier. Ik laat me verrassen…

In Cultureel Centrum Herberg de Pol staan een aantal schilderijen opgesteld. Ik vind ze best leuk. Er hangen allerlei briefjes onder. “Bemesting voor de tuin.” “Een weekendje weg.” Het idee is dat je hier kunt kunt ruilen tegen iets dat je aan wilt bieden. De kunstenaar besluit aan het einde van de week welk aanbod hij/zij het beste vindt en ruilt het schilderij dan tegen dat aanbod! Leuk, toch?

Diepenheim staat bekend als kunststadje. Dat is begonnen met de Kunstvereniging, die in 1990 opgericht is door twee kunstliefhebbers. Nu is het veel verder uitgegroeid en kun je op heel veel plaatsen kunst bekijken. In allerlei huizen en ateliers bekijken we handgemaakte sieraden, poppetjes van staal, glaswerk, vogelhuisjes en nog veel meer. Bekijk alles in dit filmpje:

Adres DuckVille: Grotestraat 68, 7478 AD Diepenheim
Website DuckVille: http://www.duckville.nl/

CamperCamping de Ravenhorst, Diepenheim

CamperCamping de Ravenhorst ligt iets onder Diepenheim en je kunt er zowel je camper neerzetten als een huisje huren. De camping is van Harry en Henny. Ze zijn hier een paar jaar geleden komen wonen en willen nooit meer weg uit Twente. Harry vertelt me veel verhalen, maar de mooiste vind ik die over Noaberschap. Het betekent dat je als buren voor elkaar zorgt. Hij vertelt dat toen ze hier kwamen wonen, de buren een lintje over de weg hadden gespannen. Voordat ze verder reden naar hun nieuwe huis, moesten ze eerst een borrel komen drinken. Er stond een man of twintig klaar. Daarna hebben ze in een kwartier de hele inboedel uitgeladen. “Het is nog nooit zo snel gegaan.” zegt hij “Nu snap je waarom we hier nooit meer weg willen.”


Ik mag vannacht de camper van Harry en Henny lenen, dus ik heb hier mooi mijn eigen plekje.

Adres: Esweg 6, 7478 RH Diepenheim
Website: http://ravenhorstrecreatie.nl/

Restaurant An d’Olde Putte, Goor

Met de Eend rijd ik naar Goor voor een chique diner in restaurant An d’Olde Putte. Het is een familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat en vrijwel alles dat op je bord ligt, komt rechtstreeks uit de tuin. “Hartstikke biologisch!” glundert Hans, de eigenaar. “Hier groeien alle soorten fruit die je in Nederland kan laten groeien. En daarnaast hebben we groenten, kruiden en zelfs bijen voor de honing.” Ik neem een kijkje in de tuin en zie inderdaad van alles staan. Ongelofelijk. “In de zomer halen we hier dagelijks wel 500 gram frambozen vandaan.” zegt Hans, “dus we hebben altijd genoeg voor alle gasten die hier komen.” Hij en zijn vader hebben er bewust voor gekozen om hier maar zeven tafeltjes neer te zetten. Groter willen ze niet worden, dan hebben ze niet meer voldoende aandacht voor de gasten. En aandacht – dàt hebben ze! Regelmatig wordt er een praatje gemaakt aan de tafels en er wordt ook genoeg gelachen. “Je gaat hier echt naartoe als je wat te vieren hebt.” vertelt Hans “Mensen rijden soms wel 80 kilometer om hier te komen eten!” Haast hebben ze dan ook niet. Gasten mogen hier zo lang tafelen als ze willen. De gerechten komen in grote porties of kleine tapa’s, net waar je zin in hebt en het is elk seizoen anders, want je eet natuurlijk wat net op dat moment in de tuin groeit en bloeit!


Het eten is met zorg klaargemaakt en dat proef je.

Proeverij van voorgerechtjes:
– Champignons in tempura beslag, geserveerd op een bedje van gemengde slasoorten met een zwarte truffelmayonaise en een café de paris (kruidenboter).
– Boshoning.
– Cantharelle-crème soep met boerenroom en tuinkruiden.
– Ravioli gevuld met ricotta en eekhoorntjesbrood met een saus van boerenroom en zwarte truffel.
Hoofd: Italiaanse boswachtersteak (groentesteak gelakt met groene pesto, pomodori tomaten en stremselloze kaas), geserveerd op een bedje van gemarineerde groente met een saus van pomodoritomaten en een saus van vijfbladenbasilicum.
Na: Hazelnotenparfait van eigen hazelaar met een sausje van butterscotch, gebrande hazelnoten en een klassiek chocoladetaartje met een chocolade-ganache.

Adres: Voorstraat 8, 7471 BZ Goor
Website: http://www.oldeputte.nl/

Morgen “Hop” ik verder naar de schaapskudde in Borkeld en maak ik een Goastokwandeling bij Herberg de Pot. “Hop” je ook dan weer mee? 🙂 Klik hier voor het blog.

Dit blog kwam tot stand dankzij een samenwerking met HofMarketing.

(Visited 71 times, 9 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Wat leuk om zo met een eend rond te crossen! En mooi dat je recht uit de tuin kon eten 🙂

Laat een reactie achter