Vliegen is voor mij echt iets magisch: Eerst flink veel vaart maken en zodra de wielen loskomen van de grond voelt het alsof je wordt gedragen door de wind. Je weet wel – dat gevoel dat je krijgt wanneer je verliefd of high bent!

Het is zeven uur vliegen naar Dubai en daarna nog eens zes uur naar Bangkok. Na de landing maken we gelijk kennis met de vriendelijke en altijd glimlachende Thai. Groeten doe je met je handpalmen tegen elkaar voor de borst, een hoofdknikje en de tekst: “Sàwàsdee khâ” of, als je een man bent: “Sàwàsdee krub”. Klinkt moeilijk? Dat is het ook! Wij hebben er een paar dagen op moeten oefenen.

Zodra we het vliegtuig verlaten snuiven we de geur van Thailand op. Het is hier op het eerste gezicht net een tropische tuin. De luchtvochtigheid is hoog en vanuit de bosjes klinken de nog onbekende geluiden van kikkers en vogels.

Overal tempels in Bangkok

Ook al zijn we doodop van de jetlag, hier is het midden op de dag. We verzamelen ons laatste restje energie om iets van de omgeving te zien. Vlakbij het hotel staat een enorm Boeddhabeeld. Groot en statig, blinkend van het (nep)goud. Eromheen staan prachtig versierde huizen die bewoond worden door monniken. Een oase in de drukke stad.

Bangkok

Bangkok is een enorm en dat kan overweldigend zijn, maar zodra je aan de drukte went is het ook een hele fijne stad. Tussen de vele kraampjes door raast het verkeer heen en weer in de vorm van brommertjes, tuktuks, auto’s en een skytrain. Die laatste is, samen met de boot, het beste openbaar vervoer dat Bangkok biedt. In no-time zweef je hoog boven het andere verkeer uit naar de volgende bestemming.

Wij hadden helaas weinig tijd om Bangkok te verkennen, maar van een man met een tuktuk hebben we toch een mooie rondleiding gekregen. Ik ga er zeker nog een keer naartoe en zal er dan meer tijd voor maken. Wil je shoppen, zoek je cultuur of een uitgaansgelegenheid? Er is hier genoeg te doen om je weken te vermaken!

Dit is het enige blog dat ik over Thailand schreef. Tips en informatie naar aanleiding van mijn backpack-reis naar Azië vind je hier.
Meer links en informatie over reizen in Thailand vind je bij Reizenlink.

Ben jij naar Bangkok geweest? Welke plekken kun je aanraden?

The following two tabs change content below.
Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

4 Comments

  1. Hé Hoi, zag net je mail. Fijn zo’n goede vlucht. En nu op naar Borneo! Ben hééééééél benieuwd naar de foto’s. En het was een mooie dag gisteren. Heb je nog hgeroepen vlak voordat je door de douane ging. Bij deze dan maar: een fijne reis!

  2. Als ik jouw verslagje lees, krijg ik onmiddelijk zin om een flinke reis te maken..
    Een fijne tijd voor jullie beiden en tot mails.
    Liefs, Wilma en co.

  3. Leuke blog Mirre! Herkenbaar die eerste uren in Bangkok. Jammer dat je er weinig tijd had. MAar je was er in 2010? Inmiddels al eens terug geweest? Ik ben er meerdere malen geweest en heb er een half jaar gewoond. Je hoeft je er inderdaad nooit te vervelen! Overigens zeg je als man ‘Sawadee krub’, ‘khun’ is ‘jij’ 😉

    • @Alfons: Ja het is alweer een tijdje geleden. Hopelijk snel terug! Hoe was het om daar te wonen?

Write A Comment