Het is zover: Ik ga drie maanden lang backpacken door zuid-oost Azië en ik begin in de Thaise hoofdstad Bangkok. Bangkok kan in het begin overweldigend zijn, maar het is dankzij de rivier en de vele tempels en paleizen een mooie stad waar veel te doen is. Dit waren mijn ervaringen in Bangkok.
Reis je voor het eerst naar Bangkok? Lees dan ook Yvonne’s beginner’s guide voor Bangkok

De lange vlucht naar Thailand

Vliegen is voor mij echt iets magisch: Eerst maakt het toestel veel vaart en zodra de wielen loskomen van de grond voel je letterlijk dat je wordt gedragen door de wind. Mijn maag draait zich dan een beetje om, zoals in een kermisattractie. Of zoals ik me voel wanneer ik verliefd of high ben en dat klopt precies, want ik ben smoorverliefd op vliegen en op reizen.

Het is zeven uur vliegen naar Dubai en daarna nog eens zes uur naar Bangkok. Zodra we het vliegtuig verlaten snuiven we de geur van Thailand op. Het is hier op het eerste gezicht net een tropische tuin. De luchtvochtigheid is hoog en vanuit de bosjes klinken de nog onbekende geluiden van kikkers en vogels.

Bangkok: Vriendelijke Thai

Op het vliegveld boeken we een taxi en een hotel, zodat we nergens meer over na hoeven te denken. We maken er kennis met de vriendelijke en altijd glimlachende Thai. Groeten doe je met je handpalmen tegen elkaar voor de borst, een hoofdknikje en de tekst: “Sàwàsdee khâ” of, als je een man bent: “Sàwàsdee krub”. Klinkt moeilijk? Dat is het ook! Wij hebben gedurende er de hele vlucht naar Thailand op moeten oefenen en nog steeds moeten ze lachen als wij het zeggen!

Overal tempels in Bangkok

Bangkok 004 Bangkok 006

Ook al zijn we doodop van de jetlag, hier is het midden op de dag. We verzamelen ons laatste restje energie om iets van de omgeving te zien. Vlakbij het hotel staat een enorm Boeddhabeeld. Groot en statig, blinkend van het (nep)goud. Eromheen staan prachtig versierde huizen die bewoond worden door monniken. Een oase in de drukke stad.

Bangkok

Bangkok is een enorm en dat kan overweldigend zijn, maar zodra je aan de drukte went is het ook een hele fijne stad. Tussen de vele kraampjes door raast het verkeer heen en weer in de vorm van brommertjes, tuktuks, auto’s en een skytrain. Die laatste is, samen met de boot, het beste openbaar vervoer dat Bangkok biedt. In no-time zweef je hoog boven het andere verkeer uit naar de volgende bestemming.


Lees ook Wendy’s Top activiteiten in Bangkok.

Met de tuktuk door Bangkok

Een man met een tuktuk bood aan om ons rond te rijden langs de highlights van Bangkok, voor 3 euro per uur. Naast de belangrijkste bezienswaardigheden liet hij ons ook een paar winkels zien – een bijverdienste voor hem, want als wij iets zouden kopen, dan kreeg hij daarvoor commissie. Ach, het was een leuke en originele manier om Bangkok te zien!

Voor herhaling vatbaar

Wij waren slechts twee dagen in Bangkok, maar het was absoluut de moeite waard. Wil je shoppen, zoek je cultuur of een uitgaansgelegenheid? Er is hier genoeg te doen om je wekenlang te vermaken!

Vervolg van mijn reis door Zuid-Oost Azië

Ik vervolg mijn weg door Zuid-Oost Azië. Eerst reis ik vijf weken naar het Maleisische deel van Borneo, dan twee weken naar Myanmar en tot slot ga ik drie weken backpacken door Thailand en Laos.

Bekijk ook mijn reisroute door Thailand en Laos.
Lees verder over reizen in Thailand bij Reizenlink en over backpacken in Azië.

Boek een reis:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

4 Comments

  1. Hé Hoi, zag net je mail. Fijn zo’n goede vlucht. En nu op naar Borneo! Ben hééééééél benieuwd naar de foto’s. En het was een mooie dag gisteren. Heb je nog hgeroepen vlak voordat je door de douane ging. Bij deze dan maar: een fijne reis!

  2. Als ik jouw verslagje lees, krijg ik onmiddelijk zin om een flinke reis te maken..
    Een fijne tijd voor jullie beiden en tot mails.
    Liefs, Wilma en co.

  3. Leuke blog Mirre! Herkenbaar die eerste uren in Bangkok. Jammer dat je er weinig tijd had. MAar je was er in 2010? Inmiddels al eens terug geweest? Ik ben er meerdere malen geweest en heb er een half jaar gewoond. Je hoeft je er inderdaad nooit te vervelen! Overigens zeg je als man ‘Sawadee krub’, ‘khun’ is ‘jij’ 😉

    • @Alfons: Ja het is alweer een tijdje geleden. Hopelijk snel terug! Hoe was het om daar te wonen?

Write A Comment