Turkije is één van de meest geliefde vakantielanden van Nederlanders en dat komt mede door de diversiteit van het land. Turkije dermate groot en uitgestrekt, dat de verschillende delen van het land heel verschillend zijn. Reizen naar Turkije met FTI is zowel leuk voor cultuur- als natuurliefhebbers. Het is vooral zaak om te bekijken wat je dan precies mag verwachten en waar je moet zijn voor een leuke tijd. In dit artikel leer je de leukste plekken van Turkije kennen, zodat het makkelijker wordt om een keuze te maken.

1. Antalya

Misschien wel de leukste plek om naartoe te gaan in Turkije is Antalya. Dat is niet zonder reden, want dit is een echte badplaats. Antalya heeft gezellige winkelstraten en voldoende bezienswaardigheden, maar je ligt net zo gemakkelijk op het strand in de zon. Daardoor spreekt Antalya ook een heel breed publiek aan en kan je er altijd een fijne tijd beleven, zonder dat je van tevoren een plan hoeft te hebben.

Antalya-free-pexels-oleksandr-pidvalnyi-12955877
Foto van Oleksandr Pidvalnyi via Pexel.

2. Istanboel

Zoals badplaatsen aantrekken, trekken ook metropolen aan. Er zijn maar weinig plekken die zich meer metropool mogen noemen dan Istanboel. Het is dé plek waar Europa en Azië samenkomen. Een smeltkroes van culturen, geuren, kleuren en smaken. Istanboel is een unieke plek in Turkije en daarom zou deze bruisende hoofdstad met de vele bezienswaardigheden hoog op ieders lijstje moeten staan.

Istanbul-free-pexels-caner-cankisi-3999943
Foto van Caner Cankisi via Pexel.

3. Alanya

Wil je juist meer weten over het oude Turkije? Bezoek dan Alanya. In vele oude verhalen is Alanya terug te vinden. Zo is er een strand naar Cleopatra vernoemd en zou zijn er regelmatig gebaad hebben. Maar de geschiedenis gaat nog veel verder terug, want het schijnt dat hier in de prehistorie al gewoond werd. Alanya was een belangrijke handelsplaats. Bovenop de berg vind je een burcht die gebruikt werd om piraten aan te zien komen en om de stad te beschermen. In de stad zijn dus veel historische bezienswaardigheden, maar er is ook een bruisend nachtleven.

Alanya-free-pexels-oleksandr-pidvalnyi-12940590
Foto van Oleksandr Pidvalnyi via Pexel

4. Side

In het zuiden van Turkije, in de Turkse Rivièra, ligt de prachtige badplaats Side. Ook hier kun je diverse opgravingen zoals een Romeins theater en de beroemde Tempel van Apollo bekijken. In de avonden is het gezellig druk in het centrum van Side. Je vindt er diverse restaurants met een heerlijke gevarieerde keuken, en een straat helemaal vol met kroegen waar je tot in de vroege uurtjes uit kunt gaan.

Side-free-pexels-hasan-kurt-10749696
De tempel van Apollo in Side. Foto van hasan kurt via Pexel.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met reisorganisatie FTI.

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment