Tijdens onze reis door Australië huren we een Spaceship en rijden we door de provincie Queensland. We bezoeken onder andere het Daintree regenwoud, de Atherton Tablelands en een paar van de spectaculairste watervallen van Australië. Ook mogen we wallaby’s voeren. Vandaag deel 1 van ons avontuur!

Met een huurauto door Australië (deel 1)

We halen ons Spaceship op in Cairns, waar we een uitgebreide instructie krijgen. Het is een automaat met een bed, tafel, stoelen, keukengerei en branders. Alles wat we nodig hebben om te kamperen en zelfvoorzienend te zijn. We doen boodschappen en zijn ‘good to go’!

Australie 004 Australie 005

De eerste avond parkeren we ons Spaceship bij een hostel op de oprit. Zo kunnen we nog even wennen aan onze nieuwe reisgenoot. De eigenaresse van het hostel geeft ons goede tips over wat er te doen is in de omgeving.

Australie 002 (2)

De volgende dag staan we vroeg op, want we gaan vandaag vogelbekdieren spotten! Ze “wonen” in de rivier bij Yungaburra en zitten daar het liefst onder de brug. We moeten al om half 6 opstaan want dan hebben we de meeste kans om ze te zien.

Vogelbekdieren

De zon komt waterig op achter de vallei. Mistflarden verdampen langzaam uit de dalen terwijl wij de slaap uit onze ogen wrijven en naar de rivier sjokken. We wagen eerst een poging bij het ‘viewing platform’, een bankje met een schot ervoor waar je doorheen kunt kijken. Een man zit er al een half uur en heeft nog niets gezien, dus wij volgen de tip van een local op: Volg de rivier. We sluipen langs het water omdat vogelbekdieren heel goed trillingen in de grond kunnen waarnemen. Als ze doorhebben dat wij eraan komen, dan blijven ze misschien wel onder water zitten en zullen wij nooit weten of ze er zijn.

Ons geduld wordt beloond! Zo’n 20 meter verderop horen we een ‘plop’ in het water. Nadat we een tijdje rustig blijven zitten, komt het eerste vogelbekdier boven drijven. Hij is op zoek naar insecten en weekdieren en duikt steeds onder water om ze te vinden. Het is rustgevend en fascinerend om naar ze te kijken. Het zijn net otters, maar dan met een snavel en zwemvliezen.

Curtain Fig Tree

We laten de kleine beestjes met rust en rijden een stukje verder naar de Curtain Fig Tree. Dit type vijgenboom begint zijn leven op de tak van een andere boom, de ‘gastboom’. Als hij groot genoeg is laat hij wortels groeien richting de grond, zodat hij zelf water en voedingsstoffen kan opnemen. De wortels van de vijgenboom sluiten de gastboom helemaal in waardoor deze afsterft en alleen de vijgenboom overblijft.

Australie 001 (2)

In dit geval is de gastboom omgevallen en heeft de vijgenboom zijn territorium uitbreid naar de boom ernaast. Dit is één van de grootste bomen in Australisch Queensland.

Lees ook deel 2 van ons Spaceship avontuur.
Informatie en tips naar aanleiding van ons backpack-avontuur in Australië vind je hier.

The following two tabs change content below.
Mirre is drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment