Tijdens onze backpackreis door Australië regelen we een huurauto van het merk Spaceship en rijden we door de provincie Queensland. We bezoeken onder andere de Atherton Tablelands en de hoogste waterval van Australië. Ook zien we vogelbekdieren en mogen we wallaby’s voeren. Kortom: Met een huurauto zie je méér!

Australie huurauto Spaceship 001

Voorbereidingen treffen

We halen onze huurauto Spaceship op in Cairns, waar we een uitgebreide instructie krijgen. Het is een automaat met een bed, tafel, stoelen, keukengerei en branders. Alles wat we nodig hebben om te kamperen en om zelfvoorzienend te zijn. We doen boodschappen bij de plaatselijke supermarkt (voldoende water en eten) en bij de drive-in voor alcoholische dranken en we zijn ‘good to go’!

SpaceShip Australie

De weg op in Australië

Het rijden in Australië gaat relatief makkelijk, want er is niet superveel verkeer. Alleen moet je er wel even aan wennen dat ze links rijden en niet rechts. Ik pikte dit vrij snel op, maar bij rotondes moest ik wel even extra opletten. Je moet namelijk rechts controleren of er verkeer aankomt, in plaats van links!

Australie 004

Het voordeel van een huurauto is, dat je op plekken komt waar het openbaar vervoer niet komt en dat je overal kunt stoppen. Zo hebben we regelmatig een pauze omdat het uitzicht over de kust van Australië zo mooi is!

Australie 005

Slapen in een huurauto in Australië

De eerste avond parkeren we onze huurauto op de oprit van een hostel. Zo kunnen we nog even wennen aan ons nieuwe ‘rijdende hotel’. We doen de achterklep open, bevestigen het opzet-tentje eraan en we leggen de matrassen in de auto klaar. We koken ons maaltje op het bijgeleverde gaspitje en ’s avonds zitten we met de eigenaresse en de andere gasten bij kaarslicht aan een grote picknicktafel. Zij geeft ons goede tips over wat er te doen is in de omgeving.

Australie 002 (2)

De volgende dag staan we vroeg op, want we gaan vandaag vogelbekdieren spotten! Lees daar alles over in ons verslag over vogeldieren spotten in Australië.

Veel hoogtepunten in Australië

In Australië kun je eindeloos rondreizen en iedere keer weer iets nieuws ontdekken. Zo gingen we naar talloze watervallen, zoals de Wallaman Falls, de hoogste waterval van Australië. We gingen barbecueën aan een meer en we bezochten de Atherton Tablelands. Even verderop is de Curtain Fig Tree. Dit type vijgenboom begint zijn leven op de tak van een andere boom, de ‘gastboom’. Als hij groot genoeg is laat hij wortels groeien richting de grond, zodat hij zelf water en voedingsstoffen kan opnemen. De wortels van de vijgenboom sluiten de gastboom helemaal in waardoor deze afsterft en alleen de vijgenboom overblijft.

Curtain fig tree, Australië
In dit geval is de gastboom omgevallen en heeft de vijgenboom zijn territorium uitbreid naar de boom ernaast. Dit is één van de grootste bomen in Australisch Queensland.

Zin om deze reis te maken? Hier kun je boeken:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Australië
Bol.com – vind de ultieme reisgids voor Australië
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – wat neem je mee?
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden

Lees ook de andere artikelen over Australie
Lees al onze tips voor backpacken in Australië.
The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren