Mexico is een land met oude Maya-tempels en oogverblindende tropische eilanden. Dit waren de highlights van mijn reis door het zuiden van Mexico.

1. Isla Mujeres, Mexico

Isla Mujeres ligt voor de kust van Cancún. Dit eiland maakt al je dromen waar: Het strand is oogverblindend wit en het water kristalhelder. Een paar keer per jaar is dit dé plek om walvishaaien te spotten. Je kunt hier zwemmen, snorkelen en duiken. Even geen zin in strand? Met een brommertje rijd je met de wind in de haren het hele eiland rond.

isla mujeres mexico

2. Chichén Itzá, Mexico

Chichén Itzá, Mexico was één van de belangrijkste steden van de Maya’s. De stad werd in 2007 uitgeroepen tot één van de 7 nieuwe wereldwonderen. De tempel die je op de foto ziet is de grootste attractie, maar er is ook nog een sterrenkoepel te bewonderen. Daarmee waren de Maya indianen hun tijd ver vooruit…

chichen itza mexico

3. Palenque, Mexico

De oude tempels van Palenque voeren je in één klap mee naar het rijke Maya-verleden. Dit zijn de mooiste Maya-ruïnes die ik ooit gezien heb. De tempels liggen middenin de jungle en zelfs soms nog half ónder de jungle! Met een beetje fantasie komt de stad tot leven en beeld je je in dat je de koning bent van een machtig Maya-rijk.

tempels palenque mexico

Meer informatie en tips naar aanleiding van mijn backpackreis naar Centraal- en Zuid Amerika vind je hier.

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Reacties

  1. Wij zijn twee jaar geleden weer in Mexico geweest om samen met onze leverancier de Maya indianen te ontmoeten die onze Mexicaanse hangmatten maken. Lees het reisverslag op onze site.

Reageren