17
dec-2015

BackpackMoment2-header
Een tijdje geleden postte ik mijn favoriete backpackmoment. Dat was er één van de vele. Mijn tweede favoriete backpack-moment was -heel toevallig- ook in Guatemala. In Semuch Champey om precies te zijn. Het was op een kruispunt in de middle of nowhere:

Mijn favoriete backpack-moment (2)

Ik ontmoette Daniëlle bij het meer Atitlán. We werden goede vriendinnen en reisden daarna drie weken samen. Allebei wilden we graag naar Semuc Champey, een plek in de bergen met schitterende watervallen. Het was in 2005 nog moeilijk te bereiken en daarom kwam er maar een handjevol toeristen.

semucchampey

Vanuit Cobán werden we per pick-up truck vervoerd naar Semuc Champey. Daar was één hostel, een grot en de waanzinnig mooie watervallen. Met een gids gingen we op een dag de grot in. Het stikte er van de vleermuizen en we hadden alleen maar het kleine vlammetje van een kaars. Spannende belevenissen, die we afsloten met tuben op de rivier.

In het hostel ontmoetten we vier andere reizigers: Twee Canadezen, een Amerikaan en een Duitser. We liepen met een zwemband op de rug naar de bron van de rivier en dreven dan terug naar het hostel. Het had hard geregend die nacht dus er stond veel water, maar er waren gevaarlijke laaghangende takken en enorme stenen. De fles rum-cola was leeg zodra we beneden aankwamen en daarna deden we het hele verhaal opnieuw. We hadden een fantastische tijd samen.

Na een dag of vijf wilden we verder reizen. Alle vijf gingen we naar de tempels van Tikal. Een pickup-truck van het hostel bracht ons naar de weg. Het was een geweldige rit; met de wind in onze haren en dwars door de ruige bergen.

De bestuurder van de pick-up zette ons op het kruispunt af. “Hier komt een bus langs” zei hij. “Hoe laat?” vroegen wij, “Geen idee.” en hij reed weg. Daar zaten we dan, in the middle of nowhere. Als de bus niet zou komen, dan zouden we daar de nacht door moeten brengen. Geen fijn vooruitzicht, aangezien het ‘s nachts koud wordt en de bergen niet bekend staan als een veilig gebied. Úrenlang hebben we daar gezeten. Iedereen was zó relaxed, ik geloof niet dat iemand zich zorgen maakte of die bus nog wel zou komen.

Toen uiteindelijk de bus kwam, hebben we natuurlijk wel een klein feestje gevierd.

Semuc main

Meer informatie over backpacken in Zuid Amerika vind je hier.
Wat is jouw favoriete reismoment?

0

 likes / One comment
Share this post:
  1. Debby Randwijk /

    Leuk dat wat je meemaakt ook deelt! Zo heeft je reis nog meer betekenis 🙂

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec