Een tijdje geleden postte ik mijn leukste backpackmoment. Dat was er één van de vele. Mijn tweede favoriete backpack-moment was -heel toevallig- ook in Guatemala. In Semuch Champey om precies te zijn, op een kruispunt in de middle of nowhere.

Ik ontmoette Daniëlle bij het meer Atitlán. We werden goede vriendinnen en reisden daarna drie weken samen. Allebei wilden we graag naar Semuc Champey, een plek in de bergen met schitterende watervallen. Het was in 2005 nog moeilijk te bereiken en daarom kwam er maar een handjevol toeristen.

semuc champey

Vanuit Cobán werden we per pick-up truck vervoerd naar Semuc Champey. Daar was één hostel, een grot en de waanzinnig mooie watervallen. Met een gids gingen we op een dag de grot in. Het stikte er van de vleermuizen en we hadden alleen maar het kleine vlammetje van een kaars. Spannende belevenissen, die we afsloten met tuben op de rivier.

Een heleboel vrienden

In het hostel ontmoetten we vier andere reizigers: Twee Canadezen, een Amerikaan en een Duitser. We liepen met een zwemband op de rug naar de bron van de rivier en dreven dan terug naar het hostel. Het had hard geregend die nacht dus er stond veel water, maar er waren gevaarlijke laaghangende takken en enorme stenen. De fles rum-cola was leeg zodra we beneden aankwamen en daarna deden we het hele verhaal opnieuw. We hadden een fantastische tijd samen.

Na een dag of vijf wilden we verder reizen. Alle vijf gingen we naar de tempels van Tikal. Een pickup-truck van het hostel bracht ons naar de weg. Het was een geweldige rit; met de wind in onze haren en dwars door de ruige bergen.

Gestrand

De bestuurder van de pick-up zette ons op het kruispunt af. “Hier komt een bus langs” zei hij. “Hoe laat?” vroegen wij, “Geen idee.” en hij reed weg. Daar zaten we dan, in the middle of nowhere. Als de bus niet zou komen, dan zouden we daar de nacht door moeten brengen. Geen fijn vooruitzicht, aangezien het ’s nachts koud wordt en de bergen niet bekend staan als een veilig gebied. Úrenlang hebben we daar gezeten. Iedereen was zó relaxed, ik geloof niet dat iemand zich zorgen maakte of die bus nog wel zou komen.

Toen uiteindelijk de bus kwam, hebben we natuurlijk wel een klein feestje gevierd.

Semuc main

Meer informatie over backpacken in Zuid Amerika vind je hier.
Wat is jouw favoriete reismoment?

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar de mooiste natuurgebieden

(Visited 55 times, 3 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

Write A Comment