Giro d'Italia Gelderland-header2
Vandaag ben ik in Nijmegen, de stad waar de Giro d’Italia op de derde dag (8 mei) start. Ik ging kijken hoe roze Nijmegen kleurt in de aanloop naar dit evenement. In de Honigfabriek kon je afgelopen weekend naar het Dutch Bicycle Weekend met een bakfietsfestival, een koppeltijdrit en diverse toertochten.

Giro d’Italia in Nijmegen

Bakfietsen

Het weekend begint met een bakfietstentoonstelling. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Uit heel Europa komen eigenaren van bakfietsen bij elkaar om mensen te inspireren. Van vierfiets tot vrachtfiets, alles is mogelijk.

Nijmegen 004 Bicycle weekend

Elektrische fiets

Van het Dutch Bicycle Center krijgen we een e-bike in handen gedrukt. Deze fiets heeft een speciaal kenmerk: Een riemaandrijving. In plaats van een ketting zit er een stuk kunststof om de as die voor de aandrijving zorgt. Je hoeft hem niet in te vetten en dus is hij makkelijk schoon te houden. Ik maak een testritje.

Nijmegen 014b Ebike

We voelen ons eigenlijk valsspelers als we onze mede-fietsers op volle vaart (dankzij de e-aandrijving) inhalen. Wind tegen? Niets van gemerkt! Met het grootste gemak rijden we over de brug De Oversteek, over het eiland Lent en via de brug Snelbinder weer terug naar de Honigfabriek.

Tijdrit

Terwijl wij lekker uitgerust zijn, komen twee jonge meiden helemaal buiten adem aan racen. Ze hebben zojuist meegedaan aan een koppeltijdrit, een fietsroute van 7 kilometer waarbij je moet zorgen dat je als eerste over de finish komt. Zo te zien hebben ze 7 kilometer lang enorm hun best gedaan om elkaar af te troeven.

Winnaars

Bij de finish staat een enorme bokaal met daarop alle namen van de winnaars van de Giro d’Italia. De echte versie is ‘maar’ een meter hoog, maar deze is wel 3 meter! Hij is de komende weken nog op verschillende plaatsen in Gelderland te vinden.

Nijmegen Bokaal 158

Traag fietsen

Om zelf een bokaal te winnen doen wij mee aan een ander soort tijdrit: Een wedstrijdje Slowbiken. Het is de bedoeling dat je er zo lang mogelijk over doet om bij de eindstreep te komen. Steeds nemen drie deelnemers het tegen elkaar op en wie aan het einde van de dag de langste tijd heeft neergezet, wint de wedstrijd.

Nijmegen Slowbiken 174 copy Nijmegen 179 copy

Ik doe ook een rondje mee en doe het helemaal niet slecht. Ik win de match met 29 seconden. De sloomste slowbiker van de dag heeft echter een score van 47 seconden, dus ik moet nog wel even blijven oefenen.

Nijmegen kleurt roze

Dit is Nijmegen kleurt roze. De komende weken zullen er nog andere activiteiten plaatsvinden rondom de Giro, dus houd de website van de Giro Gelderland in de gaten!

Nijmegen Collage Nijmegen roze 012

Alle blogs over de Giro d’Italia in Gelderland vind je hier.

0

 likes / 2 Comments
Share this post:
  1. Theo Rutten /

    veel plezier Mirre Op Reis ,zoals met 5000km gelderse streken blijf je nu ook weer genieten van het mooie Gelderland.

  2. Robbie Bogdanowicz /

    Fijne 3e GIRO d Italia dag gewenst door Italy Pizza

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec