In de aanloop naar de Giro d’Italia doe ik verslag van de side-events in Gelderland. Vandaag: Otterlo, aan de noordkant van Nationaal Park de Hoge Veluwe. De Giro rijdt hier op zaterdag 7 mei doorheen.

Giro d’Italia in Otterlo

Het is al vroeg dag. Terwijl de zon op komt fiets ik langs het prachtige Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op een paar fietsers na ben ik alleen op de weg en ik vraag me af waarom niet méér mensen dit doen. Wat is het hier mooi!

Even verderop duikt de weg onder een wildviaduct door. Er hangt een heel groot spandoek:

Giro Otterlo 001

De toon is gezet. Wie er ook zal gaan winnen: In Otterlo zijn ze alvast trots op het peloton! 😉

Bella Otterloo

Hennie Meijer staat me al op te wachten en neemt me mee langs de ‘roze’ highlights van Otterlo. Hij heeft een evenementenbureau en is één van de organisatoren van het Giro-feest in dit dorp. “Kijk” zegt hij “Jan is echt fan van de Giro en hij is creatief geweest.” Naast de voordeur staat een roze fiets, roze champagne en hangt een roze shirtje. Otterlo is er klaar voor.

Giro Otterlo 003

De Giro Scuola

Met 19 miljoen fietsen hebben we in Nederland de grootste fietsdichtheid van de hele wereld. Al vroeg leren we zonder zijwieltjes te fietsen en wordt er op de basisscholen zelfs een verkeersexamen afgenomen. Pedaleren en Sportservice Ede vinden echter dat de fietsvaardigheden van kinderen wel wat verbeterd kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat kinderen wat meer controle over het rijwiel krijgen, hebben ze iets bedacht: De Giro Scuola.

Als je zelf je fietsvaardigheden wilt testen, dan kan dat op 7 mei op het Oude Kerkplein in Ede.

Feest in het weiland

Giro Otterlo 010 Giro Otterlo 013

Tot slot ga ik met Hennie naar de rotonde waar de Giro d’Italia langs zal komen. Ernaast ligt een groot weiland waar hij grootse plannen mee heeft. Er komt een DJ die Italiaanse muziek draait en er zullen roze fietsen, roze fiatjes, een springkussen, een groot scherm en natuurlijk Italiaanse hapjes zijn.

Kom je naar de Giro in Otterlo, dan kun je niet alleen je favoriete wielrenners aanmoedigen onder het genot van een Italiaans hapje en drankje, maar ben je ook nog in de gelegenheid om een fietstocht te maken door de schitterende omgeving!

Alle blogs over de Giro d’Italia in Gelderland vind je hier.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

4 Comments

  1. Mirre Op Reis enorm genoten! Wat een spektakel!!🚴🏻🚴🏻🚴🏻🚴🏻🚴🏻👍👍☀️☀️🍻👍

Write A Comment