Bovec in Slovenië is een paradijs voor outdoor-liefhebbers. Op de helderblauwe Soča rivier kun je kajakken en raften, in de kloof kun je aan canyoning doen en in de lucht kun je zweefvliegen of paragliden.

slovenie-370

Bovec

Bovec is een stad die meer aanvoelt als een dorp. In het centrum is een plein met allerlei terrassen en je kunt er goed shoppen (vooral outdoor-artikelen). Hier kun je tours boeken voor rafting, canyoning, kajakken, (downhill) mountainbiken, zweefvliegen of paragliden. In Bovec zitten wel 20 outdoor-organisaties, dus je hebt ruim keus. Wij gingen op pad met Bovec Sport Center.

slovenie-337 slovenie-329

Bij de rivier ligt het dorpje Čezsoča. Aldaar kun je bij het Prijon sport center kajak-cursussen volgen. Ook vind je hier een winkel met sportuitrustingen voor kajakkers en gedetailleerde kaarten van de omgeving.

Camping aan de Soča rivier

We zetten onze tent op op Camp Kovač, vlak naast de Soča rivier. Een prachtige plek waar kajakkers, SUPpers en rafters aan de lopende band voorbij komen. Aan het einde van de dag kun je hier de hele melkweg zien. Een topplek om te kamperen!

slovenie-339 slovenie-343

Canyoning in de Susec-kloof

“We’re going to be sliding, jumping, abseiling and climbing” zegt Martin. Dat klinkt als één groot pretparcours! Het gedeelte dat we afleggen is 700 meter lang en we dalen daarbij 170 meter. Met een twaalf meter hoge waterval als afsluiter. Woeha!!
Lees hier het hele artikel.

slovenie-326 slovenie-328

Rafting op de Soča rivier

Het hangt er helemaal vanaf in welk jaargetijde je hier komt, of de rivier woest of kalm is. Voor ons was de rivier licht uitdagend met stroomversnellingen en grote rotsblokken. We moeten de hele tijd vooruit en achteruit peddelen terwijl Martin ons vakkundig door de stroomversnellingen stuurt.
Lees hier het hele artikel.

slovenie-i-249

Kajakken op de Soča rivier

In deze tijd van het jaar is kajakken op de Soča rivier een makkie, tenminste, als je goede begeleiding krijgt. We mogen eerst even oefenen met peddelen en daarna laten we ons relaxed meevoeren door de helderblauwe rivier terwijl we ons verwonderen over de bergketens om ons heen. Dit is pas echt vakantie!
Lees hier het hele artikel.

slovenie-332 slovenie-319

Barbecueën aan de Soča rivier

Na het kajakken worden we uitgenodigd om te gaan barbecueën aan de Soča. Op een eilandje verzamelen we takken voor het vuur en verhitten we onze meegebrachte hapjes. Op de rivier drijven kajakkers langzaam voorbij. De zon schuine strepen trekt over de naastgelegen bergen. “Ik studeerde in Oostenrijk” vertelt één van de jongens, “maar ik bleef dromen over de Soča. Daarom wist ik zeker dat ik terug zou keren.” De Soča is niet minder dan een aards paradijs.

slovenie-i-261 slovenie-i-258

Lees verder over: Slovenië.

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

1 Comment

  1. Ik ben vroeger met mijn vader en broertje in Slovenië geweest. Helaas heb ik veel te weinig gezien van dit prachtige land!

Write A Comment