Over Mirre

Hi! Welkom op MirreOpReis. Ik ben Mirre. Ik ben drone-piloot, videoproducent en reisjournalist. Het liefst ga ik backpacken in verre landen en waag ik me aan (extreme) outdoor activiteiten.

Hoe het reizen begon

Mijn eerste backpackreis ging naar Midden-Amerika voor een talencursus. Met mijn basiskennis Spaans kon ik me goed redden en het backpacken en rondreizen werd mijn nieuwe passie. Nieuwe culturen leren kennen en avonturen beleven zijn wat mij betreft de perfecte combinatie. Tijdens mijn eerste backpackreis bezocht ik alle landen van Midden-Amerika, van Costa Rica tot aan Mexico. Het was de ervaring van mijn leven en sindsdien ben ik nooit meer gestopt met reizen.

Actieve reizen

Ik houd van actieve rondreizen met een cultureel tintje en met name van (tropische) natuur en wilde dieren. Het leukste aan reizen vind ik avonturen beleven en om de verhalen van andere reizigers te horen.

Freelance reisjournalist

Ik blog, fotografeer en ik ben cameravrouw voor televisie. Ik maak promotiefilms voor de toeristische sector met mijn videocamera en een drone.

Start als reisblogger

Ik startte met bloggen in 2004 en bouwde mijn huidige website in 2015. Ik ging naar een evenement voor bloggers en deed veel inspiratie en kennis op over bloggen, SEO en alles wat daarbij komt kijken. Vervolgens voerde ik voor Toerisme Gelderland een campagne waarbij ik drie maanden lang ging fietsen door Gelderland en dagelijks een blog schreef over een toeristische activiteit of bezienswaardigheid. Nog steeds ga ik regelmatig op pad voor opdrachtgevers om toeristische activiteiten in diverse regio’s te promoten.

Bijzondere plaatsen

Via mijn blog neem ik jullie graag mee naar de meest bijzondere plekken op deze wereld. Reis je met me mee?

Reizen jaaroverzicht 2015
Reizen jaaroverzicht 2016
Reizen jaaroverzicht 2018
Reizen jaaroverzicht 2021

Wil je meer over mij weten? Lees dan ook dit interview.

Andere websites

Blog over fietsen en uitjes in Nederland: www.deNederlandseToerist.nl
Videoproducties: www.sunshinefilms.nl

Affiliate links

In mijn reisblogs plaats ik zo nu en dan links naar partners en producten. Deze zijn bedoeld om jou als reiziger te helpen. Bestel je bijvoorbeeld iets via mijn link naar bol.com, dan kost jou dit niets extra, maar krijg ik van de partner-website een deel van de winst. Van de opbrengsten uit deze links kan ik mijn blog onderhouden en verder laten groeien.

Wat kan ik voor jou doen?

Wil je mij inhuren voor een campagne of voor het laten maken van een video of blog? Stuur me een bericht via de contactpagina.