Coupe Icare is een jaarlijks terugkerend paraglide festival in Zuid-Frankrijk. Hier stroomt het in september vol met paragliders die stunten in hun meest bizarre of mooie outfit. Coupe Icare is een festival voor iedereen die van luchtsport houdt, of je nou zelf een paraglider bent of niet. Overdag kun je er genieten van de paragliders die tussen de bergmassieven door zweven en ’s avonds zijn er lichtshows en is er een filmfestival.

Coupe Icare 2014 079

Bergdorp Saint-Hilaire du Touvet

Na een rit van 12 uur komen we aan in het Franse dorpje Saint-Hilaire du Touvet. Het was een lange rit en het is al donker, dus we zetten onze tent op en zien eigenlijk de volgende dag pas in wat voor sprookjesachtige omgeving we terecht zijn gekomen.

Coupe Icare 2014 038

Het is druk op de camping en de sfeer is uitgelaten. De eerste paragliders zijn al vroeg in de ochtend vertrokken om de hoogste berg te beklimmen en er zelf vanaf te springen. In de verte zien we de bontgekleurde schermen langs de bergtop zweven. Wat een heerlijk gevoel moet het zijn om daar te vliegen!

Het festival Coupe Icare

Na het ontbijt begeven we ons naar het festivalterrein, een halve kilometer verderop. Er zijn wat tentjes en er is een groot startterrein waarvandaan aan de lopende band paragliders starten. Ze hebben de meest indrukwekkende kostuums aan in de vorm van een paard, een zappelin of zelfs een Chinese draak!

Coupe Icare 2014 061

Er worden diverse stunts gedaan, wat veel ‘ooh’ en ‘aah’ geroep oplevert. Ik krijg de kriebels, want ik wil ook wel graag een keer zelf paragliden! (gelukkig kreeg ik daar later de kans voor tijdens het paragliden in de Harz en in La Paz, Bolivia).

’s Avonds is het feest

Zodra het donker wordt, begint het lichtjesfeest. Er treden diverse bands op, je kunt films over paragliden kijken en er worden duizenden Chinese lantaarns opgelaten. Een magisch gezicht!

Coupe Icare 2014 033

We kruipen in ons tentje en dromen nog even na over het spektakel dat we vandaag gezien hebben. Morgen is er weer zo’n dag, we kunnen niet wachten!

Wil je zelf naar Coupe Icare?

Het festival Coupe Icare in Saint-Hilaire du Touvet duurt vier dagen en wij vonden het puur genieten om in deze mooie setting te bivakkeren met al die gepassioneerde liefhebbers van paragliden en van andere luchtsporten. 

Zin om deze reis te maken? Hier kun je boeken:

Bekijk het programma op de website van Coupe Icare
Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote Europese steden

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment