Vier dagen lang vermaak ik me met buitensporten in de Harz, een gebergte niet ver van de Nederlandse grens. Ik ga klimmen, mountainbiken, rodelen en vandaag ga ik gemotoriseerd paragliden in de Harz.

Al vroeg sta ik naast mijn bed. Zo vroeg in de ochtend zijn de weersomstandigheden ideaal voor een paragliding vlucht over het Duitse Harzgebergte. Bij airfield Stapelburg staan Tom Went en zijn gemotoriseerde paraglider al klaar voor take-off. Ik hoef alleen nog maar een warme overall aan te trekken en we kunnen gáán! “Are you ready?” vraagt Tom. “I’m more than ready!” glunder ik. Hij zet de motor aan en binnen no-time hangen we in de lucht.

Harz-paragliden-025 copy
Harz-paragliden-021 copy

In de verte zien we ‘Brocken’, met 1141 meter de hoogste berg van de Harz. Via de intercom vertelt Tom dat we niet lager dan 300 meter boven het land mogen vliegen. Dat betekent dat we boven het Harzgebergte al best wel hoog zitten. Vooral zodra we door de wolken vliegen, merk ik dat het koud wordt en ben ik blij met mijn overall.

Paragliden-overall copy

Onder ons trekt Wernigerode aan ons voorbij en ik kijk mijn ogen uit naar al die kleurrijke gebouwen en de akkers daaromheen. Op de heuvel ligt een middeleeuwse burcht, die door vroeger door de keizer werd gebruikt om in het Harzgebergte te kunnen jagen. Vanuit de lucht lijkt het net een sprookjeskasteel!

Harz-paragliden-019 copy
Harz-paragliden-015 copy

We blijven ongeveer een half uur in de lucht en dan vliegen we terug naar ons startterrein. Onder ons vliegt een grote roofvogel. We cirkelen eromheen totdat hij uiteindelijk wegvliegt en wij de landing inzetten op het hobbelige terrein. Geweldig, wat is de Harz mooi vanuit de lucht!

Wil je ook paragliden in Duitsland? Dat kan bij ParaCenter Harz.
Dit blog kwam mede tot stand dankzij Tourismus Niedersachsen.
Lees meer over: Duitsland.

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

15 Comments

  1. Dat vliegen ziet er echt gaaf uit! Geweldig lijkt me dat. Qua klimmen ben ik niet zo’n held, knap hoe je daar naar boven gaat.

  2. Alweer zo’n stoere activiteit! Ik had eerlijk gezegd nog nooit van het gebied gehoord.. Gaaf dat je zoiets moois zo dichtbij huis vindt. En wat een fijn hotel. Heerlijk om bij te kunnen komen na al die actieve dingen.

  3. Oh wat cool. Ik zou het ook erg eng vinden, vooral dat vliegen. Ik heb ook alleen nog maar op een klimwand geklommen, vond ik al pittig genoeg 😉

Write A Comment