De Quechua Black and Fresh tent is één van de beste tenten waar ik ooit in geslapen heb. Hij ruim (3 persoons), donker en koel en is daarmee, naast prettig voor ‘gewoon’ kamperen, ook nog eens de beste festival tent die je kunt kopen.

Lekker koel

De Quechua Black and Fresh tent is in de eerste plaats lekker koel in warme periodes. Dat komt omdat de buitenkant heel goed licht en warmte afstoot, waardoor het binnen goed uit te houden is.

In tegenstelling tot de koudere periodes, wanneer de tent juist warmte vasthoudt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je het koud krijgt in de Quechua Black and Fresh. Hij is altijd op temperatuur!

Quechua Black and Fresh tent 001
De onovertroffen Black and Fresh tent van Decathon.

Donker van binnen

Vanwege de lichte buitenkant en zwarte binnenkant, is deze tent hartstikke donker van binnen. Ideaal wanneer je deze tent bijvoorbeeld voor een festival gebruikt, of wanneer je de halve nacht naar de sterren heb liggen kijken en even uit wilt slapen. Doordat de Black and Fresh tent de zon goed buiten houdt, kun je zo lang slapen als je wilt.

Quechua Black and Fresh tent 002

Veel ruimte

De Quechua Black and Fresh tent is eigenlijk een driepersoonstent, dus als je er met z’n tweeën in ligt, heb je erg veel ruimte. Er is genoeg ruimte om links, rechts of in het midden een paar tassen kwijt te kunnen, of om twee brede luchtbedden naast elkaar te leggen. Er zit ook een opbergvakje in. Het enige dat nog ontbreekt, is een klein lampje. Neem die zelf mee en hang hem in de nok. Zo heb je altijd licht bij de hand.

Quechua Black and Fresh tent 003
Rechtsachter zie je de Black & Fresh tent.

Snel op te zetten

De tent is ontzettend makkelijk op te zetten, dus je hoeft nooit meer ruzie te maken tijdens het opzetten van de tent. Wij doen het vaak met z’n tweeën, maar ook in je eentje heb je hem binnen vijf minuten staan. Je klikt twee stokken in de binnentent, doet de buitentent eroverheen en je hoeft hem alleen nog maar even met een paar haringen in de grond te steken.

Zijn er ook nadelen aan de tent?

Eigenlijk niet. Ik neem deze tent overal mee naartoe, zoals naar het Sziget Festival of een kampeervakantie op de Veluwe. Maar als ik tóch een nadeel moet noemen, dan is het het gewicht. De tent weegt 3,5 kilo. Als je een trektocht wilt maken, dan is het slim om het gewicht over de deelnemers te verdelen.

Of je kiest voor een MSR Hubba Hubba, ook een toptent én lichtgewicht, maar die zijn een stuk duurder.

De Black & Fresh is hier te koop

De Quechua Black and Fresh tent is te koop bij Decathlon. Wij hebben de 3-persoons Black and Fresh tent maar er zijn ook andere varianten.

Fijne vakantie alvast!

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment