Vandaag gaan we raften op de Soča rivier bij Bovec. De zon schijnt fel op het heldergroene water. Een betere dag voor het raften hadden we niet kunnen uitkiezen!

Raften in Bovec, Slovenië

Om 10 uur melden we ons weer bij Bovec Sport Center. Vandaag gaan we raften met vier Italianen en vier Israeliërs en dezelfde gids als gisteren tijdens de canyoning tour.

slovenie-i-249

De rivier is licht uitdagend met stroomversnellingen en grote rotsblokken. We moeten de hele tijd vooruit en achteruit peddelen terwijl gids Martin ons vakkundig door de stroomversnellingen stuurt. De zon schijnt fel op het oogverblindend blauwe water. We hadden geen mooiere dag kunnen uitkiezen om te gaan raften.

Als we halverwege zijn, klimmen we allemaal op een grote rots. De gidsen trekken de boot op de kop omhoog en ik denk dat ze dat doen om het water eruit te laten lopen, maar nee! De raft is een glijbaan geworden! We nemen een aanloopje en glijden met en snoekduik het water in. Woehoe!!

Even verderop staat Manhattan, de allergrootste steen van wel 7 meter hoog. Ook daar klimmen mensen naar boven om er vanaf te springen. (Mij niet gezien!) We spetteren andere boten nat en krijgen de volle laag terug. Vervolgens springen we er zelf nog eens in, want we zijn nu toch al nat 😉

Voor mijn gevoel zijn we al veel te snel weer bij het eindpunt. We tillen de raft uit het water en terwijl we terugrijden krijgen we nog een klein cadeautje: De grootste waterval van Slovenië, Boka, klettert vanaf 128 meter hoogte naar beneden.

We maakten pasta onder de sterrenhemel van onze camping en maken ons klaar voor morgen alweer een dag vol outdoor-avonturen, wanneer we gaan kajakken.

Lees verder over Outdoor-paradijs Bovec of over ons fiets-avontuur in Slovenië. Een andere gave plek om te raften is de Sarapiquí rivier in Costa rica.

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

2 Comments

  1. Slovenië – ideale bestemming voor een rondreis. Mooi!

Write A Comment