Ik was drie maanden in Azië, maar daarvan was ik 5 weken op Borneo en 3 weken in Myanmar. Toen was mijn tijd alweer bijna op, maar wilde ik in de resterende 3 weken nog wel heel veel dingen in Thailand en Laos zien. De plattegrond van mijn reisroute vind je onderaan dit blog. Dit waren de plekken die ik in drie weken bezocht heb:

Thailand

Bangkok is een hele fijne stad. Vanuit het vliegveld kun je de hogesnelheidstrein (skytrain) nemen naar het centrum van Bangkok. Zoek van tevoren uit waar je wilt slapen en boek alvast dat hostel. Zo weet je ook bij welk station je het beste kunt uitstappen.

Bangkok kan op het eerste gezicht wat overweldigend zijn, maar de stad is ontzettend de moeite waard. Er zijn veel tempels en je moet vooral eens met de boot over de Chao Phraya rivier varen. Die boot is meer een soort openbaar vervoer en kost niet zoveel. Je kunt bijvoorbeeld naar een tempel aan de overkant gaan om daar eens rond te kijken. Niemand kijkt er raar van op als jij daar bent!

Vanuit Bangkok ging ik met de trein naar Chang Mai in het noorden van Thailand, waarvandaan ik direct een busje heb gepakt naar Pai. Dat was jammer, want Chiang Mai is ook ontzettend de moeite waard, maar ik had weinig tijd.
Pai is een leuk toeristisch bergdorpje waar je in een hutje aan de rivier kunt slapen en waar je scooters kunt huren om de omgeving en een paar mooie watervallen te ontdekken.

Vanuit Pai boekte ik een georganiseerde tour naar Laos. ’s Avonds werden we opgepikt met een busje die ons naar de plaats Ban Huayxay op de grens met Laos bracht. We werden er met de boot overgezet naar het andere land. Om het visum hoef je je niet druk te maken. Aan beide kanten van het water is een visumbureau.

Wil je meer weten over Thailand? Lees dan Janet’s blog: 32x Doen tijdens je eerste bezoek aan Thailand.

Laos

Ik wilde in het noorden van Laos graag een village hike doen, dus ik ben via Luang Namtha naar Muang Sing gegaan, waar ik ter plekke met een andere backpacker een tweedaagse tour heb geboekt. We gingen hiken door de jungle en over heuvels naar een inheems dorp toe, waar we bleven overnachten. We aten mee met hen, kregen een traditionele massage en genoten van het leven in het dorp waar kinderen, honden en varkens in grote chaos door elkaar renden en waar ouders nog op de ouderwetse manier rijst aan het stampen waren.

Ik ging terug naar de grensovergang bij Ban Huayxay omdat ik de slow boat naar Luang Prabang wilde nemen. De slow boat doet er twee dagen over en je overnacht halverwege in een plaatsje langs de Mekong rivier. In het plaatsje Pak Beng kunnen we dineren en overnachten en we worden de volgende ochtend alweer vroeg op de boot verwacht. De boottocht is a-dem-benemend!!! Je vaart er in alle rust over de schitterende Mekong rivier met aan weerszijden schitterende krijtrotsen…

Laos is overigens een heel goedkoop land om doorheen te reizen. Zie ook het overzicht: Budget backpacken in Laos.

Luang Prabang

Luang Prabang is een gemoedelijk plaatsje (maar wel toeristisch) met een prachtige markt. Er zijn genoeg accommodaties om uit te kiezen en je kunt er op diverse plekken een echte Thaise massage krijgen. Ook kun je tours boeken, bijvoorbeeld naar de knalblauwe Kuang Si watervallen vlakbij. Ook kun je in Luang Prabang op stap.

Per minibus ging ik naar Vang Vieng, waar je destijds nog kon tuben over de rivier en een rondrit met de motor kon maken en waar je vandaag de dag nog veel meer buitensporten kunt doen zoals paragliden, hiken en kajakken. Het is ook hier een supermooie omgeving met al die krijtrotsen.

De rest van Laos heb ik veel te snel gedaan omdat ik te weinig tijd over had, dus ik pakte samen met wat andere backpackers de nachtbusbus van Vang Vieng naar Pakse, de toegangspoort naar de 3000 Islands in het zuiden van Laos. Er zijn tempels en we gingen onder andere naar het eiland Don Kong.

Vanuit Pakse hebben we de nachtbus gepakt naar Thailand en daar gingen we verder met de trein naar Bangkok. Die treinrit naar Bangkok zal ik ook nooit vergeten, het was super mooi!!

Mijn route door Thailand en Laos in 3 weken

Ik kon maar drie weken door Thailand en Laos reizen en dat was echt veel te weinig tijd!!! Per land zou je al een maand willen hebben, want er is ontzettend veel te zien en te doen. Dit was mijn reisroute, maar er zijn natuurlijk nog heel veel leuke stops onderweg:

Wil je nog meer van Laos zien? Sigrid ging 4 weken backpacken in Laos en deelt haar tips.

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
Booking – vind de leukste hotels
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

Paklijst backpacken in de tropen
The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren