De tocht naar het mysterieuze Machu Picchu is één van de mooiste ter wereld en iets wat je echt gedaan moet hebben als je door Zuid Amerika reist. Lees hier mijn reisverslag. Er zijn verschillende manieren om bij de oude stad te komen.

Inca trail

De originele Inca-trail loop je in vier tot vijf dagen. Er worden ongeveer 200 toeristen per dag tot deze route toegelaten, dus op tijd reserveren (±3 maanden van tevoren) is verstandig. In het laagseizoen kun je vaak op het laatste moment nog wel een plaats in de tour regelen.

Inca-jungle-trail

De Inca-jungle-trail is voor adrenaline-junkies en duurt vier dagen. Je slaapt in goedkope accomodaties en doet overdag activiteiten als raften, ziplinen of downhill mountainbiken. Op de laatste dag loop je in ca. anderhalf uur naar Machu Picchu. Wij betaalden 230 euro per persoon (december 2013), alles inclusief vanuit Cusco.

Machu Picchu

Het park is geopend van 06.00u tot 17.00u.

Machu Picchu mountain

Binnen het park heb je de mogelijkheid om twee bergen te beklimmen: Huayna Picchu en Machu Picchu. Je hebt maar tijd voor één, dus je moet van tevoren een keuze maken (en tijdig tickets bestellen). Vanaf de top van Machu Picchu mountain krijg je de stad te zien zoals je die van de foto’s kent. Huayna Picchu (de berg die lijkt op een Inca-neus) staat er recht tegenover en hierop hebben de Inca’s een tempel gebouwd. De keuze is aan jou!

Website met meer informatie

Voor meer informatie ga je naar deze website.

Reisblog Machu Picchu.

20131204_111732 20131206_055705 20131206_091534 20131206_090102

Boek deze reis!

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Trivago – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar de mooiste natuurgebieden

(Visited 77 times, 1 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Write A Comment