Mijn backpackreis door Indonesië begint op de Gili eilanden en voert me dan door Lombok, Bali, Java en tot slot Sumatra. Dit is deel 1: De lange vlucht en aankomst op de Gili eilanden.

backpacken-indonesie-header

Turkish Airways

De vlucht naar Azië was lang. Heel lang. Gelukkig was de stoel naast mij in het vliegtuig vrij zodat ik (half) languit kon liggen. Ik maakte een tussenstop van twee uur in Istanbul en daarna heb ik eigenlijk alleen nog maar geslapen.

Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur wilde ik eigenlijk niet zijn, want ik ben doorgaans geen fan van grote steden en al helemaal niet tijdens de eerste paar uur, wanneer je je met je grote backpack in een trein moet wringen en nog niet precies weet wie je wel en niet kunt vertrouwen.

Per ongeluk kom ik bij de Twin Towers terecht, dus ik sjouw mijn backpack naar buiten om met deze toeristische highlight op de foto te gaan.

Kuala Lumpur Twin Towers

Ter plekke raak ik aan de praat met een paar backpackers die me aaraden om naar ChinaTown te gaan voor een accommodatie.
Met wat hulp van de locals koop ik een kaartje voor de trein en even later loop ik mijn hostelkamer binnen. Eindelijk!

Lombok

De volgende dag klopt de hosteleigenaar op mijn deur. Of ik mijn verblijf wil verlengen? “Uhh… Hoe laat is het dan?” “12 uur” Shit, ik heb me verslapen door mijn jetlag en moet nu echt rennen naar het vliegveld! Ik bedank de hosteleigenaar wel 1000 keer dat hij me wakker maakte en ik kom even later net op tijd aan bij mijn vliegtuig.

De vlucht is geweldig. We zien het Indonesische eiland Bali terwijl de zon kleurrijk ondergaat achter de vulkaan.

Bali zonsondergang

Ik zeg ‘we’, want naast mij in het vliegtuig zit Jor, een Maleisiër die ook op weg is naar de Gili eilanden voor vakantie. Hij heeft zijn reisplan al uitgestippeld, dus het is voor mij makkelijk om aan te haken. We nemen de bus naar Senggigi om daar te overnachten en de volgende dag met de boot over te steken.
In één van de gezellige cafetjes van Senggigi komen we de Indonesische Agung en Freddy tegen, die ook naar de Gilis gaan. Er haken nog wat mensen aan en de volgende dag reizen we met z’n zessen verder.

Dit is waarom ik backpacken zo leuk vind. Een simpel zinnetje “Hi, waar kom je vandaan?” kan al een opening zijn voor een langdurige vriendschap. Of voor een korte maar onvergetelijke vriendschap. Zo ging het ook met hen: we hadden een geweldige tijd samen en nu heb ik uitnodigingen staan om langs te komen in Penang (Maleisië) en om rondgeleid te worden door Oost-Java.

Backpack vrienden
Kleine oogjes na een lange vlucht.

Volgende keer vertel ik jullie meer over de Gili eilanden!

Mirre is op reis in Indonesië. Ze bezoekt de Gili eilanden, Lombok, Bali, Java en Sumatra.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar de mooiste natuurgebieden

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Write A Comment