De eerste zonnestralen schijnen tussen de gordijnen door. Ik open de schuifdeuren naar mijn veranda en neem een duik in het verkoelende water. Welkom in Casa Cook, een gloednieuw Bohemian design hotel aan de oostkust van Rhodos.

Rhodos blog header

Vandaag hebben we een huurauto mee en daarmee gaan we alle uithoeken van het eiland verkennen. Rhodos is een veelzijdig eiland dat voor iedereen wel iets te bieden heeft. Op het ene moment rijden we langs het azuurblauwe water en op het volgende moment zien we hoge bergen met daarop een kasteel.

Rhodos blog - kasteel Rhodos

Het stadje Lindos op Rhodos

Een echt hoogtepunt is het witte stadje Lindos. In de smalle keienstraatjes zijn talloze winkeltjes waar souvenir-verzamelaars hun hart kunnen ophalen.
Wie iets actiefs wil gaan doen kan de Acropolis beklimmen en de ruïnes van een oude burcht bekijken. Wie daarentegen wil relaxen, kan genieten in de beschutte baai in de vorm van een hart.

Rhodos blog - Lindos Rhodos C 094
Het witte stadje Lindos

Rhodos blog - Lindos Rhodos C 069
De acropolis, bovenop de berg van Lindos.

Zo vroeg in het seizoen zijn er nog niet zoveel toeristen op het eiland. De Grieken zijn bang dat ze wegblijven vanwege het ‘vluchtelingenprobleem’, maar ik heb niet één vluchteling gezien. Blijkbaar is Rhodos niet interessant genoeg voor ze om naartoe te varen. Wel zien we veel (kite-)surfers op het water. Er is genoeg wind om hier naar hartenlust te windsurfen of om andere watersporten uit te oefenen.

Rhodos blog - uitzicht vanaf de acropolis van Lindos

Smaakvol eten

Onze lunch nuttigen we in het dorpje Monolithos, waar we heel toevallig terecht komen bij een trotse man die net zijn restaurant geopend heeft. Wij zijn de eerste gasten! We nemen plaats onder een bladerdak van druivenstruiken, terwijl de eigenaar ons vertelt dat we kunnen kiezen uit drie typisch Griekse gerechten met lamsvlees, rundvlees of souvlaki.
De hele tafel wordt door hem en zijn vrouw volgezet met heerlijk verse olijven, zongerijpte tomaten en feta. Een huisgemaakte muscatwijn maakt het gerecht helemaal af. Alles smaakt hier gewoon tien keer beter dan thuis. Het is zó vers en sterk van smaak!

Rhodos blog - Grieks eten
Puur genieten onder een dak van druivenbladeren.

Casa Cook in Marmari, Rhodos

Eénmaal terug in het appartement nemen we een heerlijke duik in het verkoelende water.
We drinken nog een laatste wijntje terwijl de zon ondergaat achter een silhouet van bergen. Het tjirpen van de krekels en het verlichte, steeds verkleurende zwembad brengen romantiek tijdens deze zwoele Griekse avond.
Het leven op Rhodos is goed.

Rhodos blog - Casa Cook Rhodos 016
Casa Cook, bohemian design hotel op Rhodos

(Visited 286 times, 34 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Laat een reactie achter