We zijn al een paar dagen op Rhodos en er is hier ontzettend veel te doen. Vandaag huren we een auto bij Sunny Cars om het eiland te verkennen. We beginnen met onze huurauto in het oude stadscentrum van Rhodos Stad, vanwaar we naar de vlinderkloof bij Epano Kalamonas rijden, langs het kasteel van Kritinia en als het lukt dan rijden we via de zuidpunt van het eiland langs de zee weer terug.

In de vlinderkloof is een wandeling uitgezet van een uur, die loopt langs een riviertje en met hier en daar een waterval. Het vlinderseizoen is alleen nog niet aangebroken; die begint pas in juli/augustus. Dan is het hier een waar paradijs!

Het kasteel van Kritinia

Huurauto Sunny Cars Rhodos 049 Huurauto Sunny Cars Rhodos 044

We rijden verder en zien bovenop de rots een oude kasteelruïne. Die vráágt erom beklommen te worden en als we even doorlopen dan zijn we in no-time boven. We worden er verwelkomd met het allermooiste uitzicht op Rhodos! De andere eilandjes liggen als confetti om ons heen en sommige daarvan lijken niet eens bewoond te zijn. Ik stel me voor dat ik een bootje heb om de hele dag tussen deze kleine eilandjes heen en weer zeilen.

Huurauto Sunny Cars Rhodos 040 Huurauto Sunny Cars Rhodos 048

Het azuurblauwe zeewater ziet er aantrekkelijk uit. Het water is zo vroeg in het jaar nog te koud om in te zwemmen, maar in de baaitjes is het een paar graden warmer en precies goed voor een verkoelende duik. Bij Porto Antica zouden we wel de hele dag kunnen loungen, pootjebaden en schelpen verzamelen. Er zit ook een restuarant bij, maar we kiezen ervoor om nog even verder te rijden voor de lunch.

Huurauto Sunny Cars Rhodos 057

Griekse gerechten

Het verbaast me dat het eiland zo groen en bergachtig is. Er wordt zelfs wijn verbouwd en in de winkels staan potjes met honing en geitenkaas uit de omgeving. We krijgen er trek van en gaan op zoek naar het dichtstbijzijnde restaurant dat vijf sterren krijgt op TripAdvisor. Onderweg daarnaartoe trekt echter een ander restaurant onze aandacht. Langs de kant van de weg staat een oude man vrolijk naar ons te zwaaien en gebaart dat we binnen moeten komen. We zijn de enige gasten en wat blijkt – ook de eersten! Zijn vrouw heeft de souvlaki al klaargemaakt en uit haar keuken dampen heerlijke geuren ons tegemoet.

Huurauto Sunny Cars Rhodos 068

We nemen plaats onder een bladerdak van druivenstruiken. Het is precies goed om zonlicht door te laten en om tegelijkertijd verkoeling te bieden.
Kalikhos schenkt een heerlijke muscatwijn voor ons in en zet vervolgens de hele tafel vol met verse Griekse hapjes: Souvlaki, salades van de sappigste tomaten en meest verse feta. Zachte avocado en olijven die zojuist van de boom zijn geplukt. We hebben niets meer te wensen en genieten volop van deze smaaksensatie.

Wilde dieren

We hebben lang aan tafel gezeten en voelen ons daarom echte Grieken. De zon is over het hoogtepunt heen en we moeten nog een heel eind rijden, daarom is het tijd om naar huis te gaan. Terwijl we terugrijden springen twee reetjes en een leguaan voor onze auto weg. We slingeren door de bergen naar de oostkust en volgen daarna heel lang het helderblauwe water, terug naar het noorden van het eiland.

Informatie en tips naar aanleiding van onze reis naar Rhodos vind je hier.

Boek een reis:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Hoi Mirre,

    Kun je me toevallig vertellen welk restaurantje dit was? Het ziet er heel uitnodigend en authentiek uit.

Write A Comment