De rivier Río Pance loopt door Reserva Natural Anahuac in Colombia. Het dorp pueblito Pance is een mooie uitvalsbasis om het park en de dieren te ontdekken. Vlakbij is een hoge waterval die omringd is door een prachtig nevelwoud. Met een beetje geluk kun je er de Andes-motmot zien, het symbool van dit gebied.

Er is vrijwel niemand in het natuurreservaat. Deze is minder bekend onder toeristen en je moet een uur met de bus reizen vanuit Cali om hier te komen. Dat is fijn, want nu kunnen we mooi vogels spotten!

Rio-Pance-Colombia-069
Ingang van het park met daarop de Andes-motmot.

We houden onze ogen open voor de vogels die hier te zien zijn, maar alleen wandelen is al een groot plezier. Het pad loopt langs een snelstromende rivier en af en toe steken we die over middels een bamboe brug. De natuur is hier prachtig.

Het duurt niet lang voordat er een Andes-motmot aan komt vliegen, en vlak voor ons op een tak komt zitten. De vogel is hét symbool van dit natuurreservaat en terecht! Wat een geweldig mooie kleuren, en dan die staartveren!!

Rio-Pance-Colombia-066

We hebben enorm genoten van dit natuurreservaat, en als je de tijd hebt dan zou ik zeker aanraden om hier voor 1 of 2 nachten naartoe te gaan. Je kunt er met de bus vanuit Cali naartoe, en je kunt overnachten en eten in het dorp Pance.

Georganiseerde reizen naar Colombia

Of organiseer zelf een reis naar Colombia

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren