Rio da Prata, in het westen van Brazilië, is een rivier die zó helder is dat je erin kunt snorkelen. Er zwemmen vele kleurrijke vissen, van groot tot klein.

Rio da prata

De tour duurt ongeveer anderhalf uur. Je krijgt een snorkel mee en een wetsuit om je warm te houden. Je snorkelt onder andere over de bron van de rivier, langs héél veel grote en kleine vissen en je zwemt van watervallen af.
Wij hebben de tour geboekt bij een reisbureautje in Bonito, de dichtstbijzijnde plaats. Van daaruit werden we in een busje meegenomen naar de rivier en was verder alles geregeld. In de omgeving van de rivier zijn ook wandelroutes en je kunt er lunchen bij een soort ranch.

Wat is er nog meer te doen?

Bonito tubing

Rio da Prata ligt vlakbij het stadje Bonito. Je kunt vanuit Bonito ook tuben, mountainbiken en ziplinen. Alles kun je boeken via één van de vele reisbureautjes in het plaatsje.

Bonito. Hoe kom je er?

Brazilië is een enorm groot land – Hoe groot? Dat merk je eigenlijk pas als je er bent. Busreizen van 18 uur zijn er de norm en het alternatief is vliegen. Gelukkig zijn er vele kleine en goedkope luchtvaartmaatschappijen, zoals TAM en Gol Airlines. Bonito heeft een vliegveld, dus dit is de snelste manier om er te komen.

In Bonito zijn vele hostels, barretjes en restaurants. Kijk voor het aanbod op TripAdvisor.
Drie dagen Bonito is genoeg.

Lees verder over Brazilië of over watersport.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Comments

 1. Annemie vercruysse Reply

  Mirre
  Heb onderwater cameraatje gekocht … Kan je dit gebruiken bij het snorkelen ? Is die rivier diep en snelstromend ?
  Zijn er alternatieven mochten wij ter plekke vaststellen dag we dit niet aan kunnen ?
  Groetjes
  Annemie

  • Hi Annemie,
   Ja die kun je zeker gebruiken bij het snorkelen. De rivier is bijna overal kniediep. De rivier is vrij rustig. Bij sommige stukjes is de stroming wat sterker, maar dan geeft de gids dat van tevoren aan.
   Groetjes, Mirre

Write A Comment