Vier dagen lang vermaak ik me met buitensporten in de Harz, een gebergte niet ver van de Nederlandse grens. Ik ga klimmen, mountainbiken, gemotoriseerd paragliden en vandaag ga ik rodelen van de langste rodelbaan van Europa in Hahnenklee.

Iets te vroeg sta ik bij de rodelbaan in Hahnenklee. Het is de langste rodelbaan van Duitsland en zelfs de langste rodelbaan van Europa! Ik ben de eerste gast en daarom heeft de kaartverkoper genoeg tijd om me van alles uit te leggen. De baan is 1.25 kilometer lang, 100 meter hoog en als ik op volle kracht vooruit ga, dan zou ik de 48 kilometer per uur moeten kunnen aantikken.

erlebnisbocksberg-hahnenklee - langste rodelbaan van Europa 012b

Ik ben een snelheidsduivel en zoiets laat ik me zéker geen twee keer zeggen! De hendel gaat naar voren en alhoewel ik langzaam op gang kom, ga ik even later zó hard door de bochten dat ik denk dat ik eruit ga vliegen. Ik heb echter het volste vertrouwen in het materiaal van deze rodelbaan en in de kennis van de kaartverkoper (die zei dat remmen niet per sé nodig was), dus er is geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om in de remmen te gaan hangen. “Remmen” staat op een bordje. “Mooi niet!” denk ik hardop en ik scheur ervandoor.

Rodelbaan Duitsland - erlebnisbocksberg-hahnenklee - langste rodelbaan van Duitsland
De track gaat dwars door een bos, wat het extra gaaf maakt | Soms is het net een achtbaan

In het midden wordt de track extra gaaf, want net als een achtbaan draait hij een paar keer rechtsom en gaat daarna scherp linksaf. Met een enorme grijns op mijn gezicht kom ik beneden aan. Automatisch wordt ik weer omhoog getakeld (in een tergend traag tempo, het contrast kan niet groter) waarna de rit opnieuw kan beginnen…

Wil je ook op avontuur? De rodelbaan Duitsland vind je op de website van Erlebnis Bocksberg.
Dit blog kwam mede tot stand dankzij Tourismus Niedersachsen.
Lees meer over: Duitsland.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

16 Comments

  1. Oh die rodelbaan, daar zou ik ook echt heel blij van worden! Laatst in de buurt van Monschau gedaan, die baan is net wat korter en zag er ook minder achtbaan-achtig uit…maar was wel erg gaaf. ik ga deze in gedachten houden.

  2. De tocht op de roddelbaan ziet er echt gaaf uit.

    Leuke filmpjes bij je blog. Zo kunnen ook de minder sportieve mensen meekijken 🙂

  3. Jeetje, het woord ‘IJzeren gordijn’ hoor je eigenlijk haast nooit meer, besefte ik toen ik je stuk las. Niet zo gek natuurlijk, maar toch.

  4. De Harz is zo mooi he! Die rodelbanen wil ik ook nog een keer doen. Leuke filmpjes ook erbij!

  5. Gaaf hoor! Leuk om te zien dat je er zelf zo van geniet. Leuke filmpjes ook. Ik heb ze beiden helemaal afgekeken en dat zegt genoeg 😉

  6. Leuk! ik heb al jaren niet meer gerodeld maar vind het altijd leuk om te doen. Dat hoogste punt van de Harz hebben wij trouwens vorig jaar beklommen 🙂

Write A Comment