10
jun-2008

Ruaha National Park – Op safari in Tanzania


Duizenden sterren fonkelen aan de hemel waaronder wij een houtvuur aansteken om op te koken. Christof is een week geleden aangekomen in Tanzania. Mijn stage in Mbeya is afgerond, dus we kunnen nu gaan en staan waar we willen. We gaan op safari in Tanzania! Vanavond slapen we in een tentje aan de rand van Ruaha National Park.

Ruaha National Park: Op safari in Tanzania

We hebben lang moeten afdingen in een stoffig kantoortje voordat we de tour naar Ruaha national park konden maken. Tanzanianen beginnen graag met een prijs die drie keer zo hoog is dan normaal en hopen dan dat ze er een flinke duit aan overhouden. Na ongeveer anderhalf uur praten over familie, kinderen, vrienden en -ohja- de safari, waren zowel wij als zij tevreden over de prijs en konden we vertrekken.

De volgende ochtend worden we opgehaald door gids in een 4-wheel-drive. De man die ons vandaag gaat vergezellen naar Ruaha wenkt ons met een brede witte grijns. Wij gaan vandaag avonturen beleven!

Wilde dieren

leeuw Ruaha National Park 254 Tanzania 238

We scheuren over stoffige wegen naar Ruaha National Park. Het lijkt wel alsof wij hier de enigen zijn. Het leefgebied van de dieren is schitterend: Het is een groot, uitgestrekt gebied dat bestaat uit geel zand, rivieren en hier en daar wat bomen. De plek bij de rivier waar de olifanten drinken en waar de nijlpaarden baden is zo groen, dat het haast pijn doet aan mijn ogen. Onderweg zien we zebra’s, buffels, nijlpaarden, krokodillen, herten en giraffes.

Zwemmen in de waterval

In Ruaha National Park is ook een waterval van zo’n 170 meter hoog. We moeten een stukje klimmen om bij het basin te komen en kunnen daarna een heerlijk verfrissende duik nemen. We denken dat niemand ons ziet, maar ongemerkt worden we aangestaard door de talloze dikdiks (mini-hertjes) die zich in de bosjes schuil houden. En misschien hangt ergens op een tak nog wel een luipaard? Dankzij hun schutkleur hebben we moeite om ze te onderscheiden.

Tanzania 349 Tanzania 255

Een bijzondere ontmoeting

De boom naast mij begint te bewegen en de blaadjes ritselen. Even later steekt de kop van een giraffe erdoorheen. We rijden verder en de chauffeur gebiedt ons om op de stoel te gaan staan en héél goed naar de droge rivier vóór ons te kijken. Even later komt een leeuwin tevoorschijn met vier welpjes erachteraan! Onze dag kan niet meer stuk.

In volle vaart scheuren we, vlak voor het donker, terug naar ons kamp. Het is een heel eind rijden en langzaamaan wordt de lucht donkerder en komen de duizenden fonkelende sterren weer tevoorschijn. We kijken naar boven en onderscheiden het sterrenbeeld “leeuw”. Natuurlijk wel met een paar welpjes erachteraan 😉

Ruaha National Park 383 Tanzania 369

Ruaha National Park 275 Tanzania 327

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec