25
jun-2016

Sauna: Veluwse Bron

Sauna Veluwse Bron-header
Van sauna Veluwse Bron heeft iedere wellness liefhebber weleens gehoord. Op dit grote natuurterrein kom je helemaal tot rust, vooral als je de tijd neemt voor de grote hoeveelheid aan sauna’s die de Veluwse Bron te bieden heeft.

Sauna: Veluwse Bron

Zoutsteenmijn sauna

Eerder ging ik al naar de Thermen Bussloo en Sauna Palestra. De Veluwse Bron is weer héél anders. Bij Thermen Bussloo heb je een beschut plekje in een weelderige bloementuin en hier in de Veluwse Bron is veel meer ruimte door de grote ligweides die de sauna’s met elkaar verbinden.

Buiten zijn sauna’s met diverse temperaturen (van 40º tot 95º!) en diverse thema’s, zoals de Veluwse sauna gedecoreerd met boomstammen, een panoramasauna en een tropisch strand. Je kunt hier ook een duik nemen in een natuurlijk meer.

Binnensauna’s

De vorige keer had ik er zomaar overheen gekeken, maar binnen zijn ook nog drie verdiepingen met sauna’s en baden. Weinig mensen schijnen dit te weten of ze blijven liever buiten, want het is hier veel minder druk dan op het saunaplein buiten. Soms heb je zelfs een hele sauna voor jezelf alleen. Tenminste, als je doordeweeks komt. Dat vind ik persoonlijk heel prettig, want ik vermijd liever het massale gevoel dat je in sommige hoeken van dit wellness centrum krijgt.

Balinese massage

Ik heb een Balinese massage geboekt. Doorgaans is zo’n massage het hoogtepunt van mijn saunabezoek en daarom kan ik van harte aanbevelen om dit bij te boeken.
De Balinese massage is een pittige ontspanningsmassage met strek-oefeningen en heerlijk geurende oliën. Helemaal ontspannen loop ik 25 minuten later de deur weer uit. Van mijn masseuse moet ik even rust nemen en voldoende drinken om de afvalstoffen af te voeren.

Ik bezoek nog een paar sauna’s en het tropisch strand. Dit is natuurlijk helemaal aan mij besteed en hier droom ik dan ook weg naar de verre oorden en stranden die ik tot nu toe heb mogen bezoeken.

IJsgrot

Tot slot koel ik af in de IJsgrot van -8 graden. Een grote blazer blaast ijskoude lucht op onze verhitte lichamen, waardoor we gaan dampen. We moeten erom lachen. De twee andere vrouwen verlaten al snel bibberend de grot. Ik houd het hier nog wel even uit, in de wetenschap dat ik straks weer zwetend op de fiets zit. Helemaal opgefrist loop ik even later het wellness centrum uit.

Meer tips en blogs over saunas’ vind je hier.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec