De stad Cairns in het noordoosten van Australië is de toegangspoort naar het Great Barrier Reef. Wij gaan met de boot “Passions of Paradise” een dag lang snorkelen bij een idyllisch eilandje met kleurrijk koraal en vele soorten vissen.

Met de bus worden we vanuit ons hostel naar de haven van Cairns gebracht. Ze zijn hier duidelijk berekend op hordes toeristen, want er is een heuse terminal voor snorkelaars en duikers om zich te melden bij de juiste cruisemaatschappij.

Passions of paradise, boot Great Barrier Reef, Cairns Snorkelen Great Barrier Reef, Cairns

Wij vertrekken met Passions of Paradise. Een boot van gemiddeld formaat waarop we persoonlijke aandacht en heerlijk te eten krijgen. We varen in ongeveer anderhalf uur tijd naar het Great Barrier Reef. Ondertussen hebben we lekker de tijd om te zonnen op het dek, maar we moeten ons wel goed insmeren tegen de felle Australische zon. Het gat dat hier in de ozonlaag zit is verraderlijk…

In de verte zien we de tropisch witte eilandjes temidden van de azuurblauwe zee al dichterbij komen. We krijgen een stingersuit (tegen kwallen) en een snorkel. Ik neem mijn GoPro vandaag mee om de fantastische onderwaterwereld vast te leggen:

Terwijl de zon kleurrijk ondergaat achter de bergen bij Cairns, zeilen wij de haven weer binnen. Het was een fantastische dag en wat hebben we veel gezien. Volgende week gaan we nogmaals snorkelen op het Great Barrier Reef, maar dan tijdens een zeiltocht naar de Whitsunday Eilanden. Behalve een weelderige onderwaterwereld ligt daar het witste strand ter wereld!

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht naar Australië
Bol.com – bestel een reisgids voor Australië
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – wat neem je mee?
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
SunnyCars – boek een huurauto
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden
SNP Natuurreizen – Duurzame reizen naar Australië

Lees ook de andere artikelen over Australie
Lees al onze tips voor backpacken in Australië.
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

7 Comments

Write A Comment