Wat is er leuker dan samen een spel te spelen, nadat je een dag gereisd, gezwommen en nieuwe plekken ontdekt hebt? Dit zijn mijn favoriete spelletjes voor op reis!

Valse motten (3-5 spelers)

Valse Motten is een spel dat ik zelf helemaal fantastisch vind. Je kunt dit spel spelen met 3 tot 5 spelers, maar wij hebben het ook weleens met een grotere groep gedaan. Het doel is om zo snel mogelijk van je kaarten af te komen. Iedere speler legt om de beurt een kaart die en betekenis heeft en waarmee je andere spelers dwars kunt zitten. Er is echter één soort kaart die je niet af mag leggen. Deze mag je alleen maar wegmoffelen. In een mouw, achter je rug, of gewoon door hem op de grond te gooien. Als de bewakingskever (iemand uit de groep) het maar niet ziet, want anders word jij zelf de bewakingskever!

Speelduur: 20 minuten.
Bekijk Valse Motten op bol.com

Exploding Kittens (2-5 spelers)

In het midden ligt een stapel kaarten. De meesten daarvan zijn onschuldig, maar er zitten een paar Exploding Kittens tussen. Als je deze trekt en je kunt er met de kaarten uit je hand niets meer tegen doen, dan ontplof je en verlies je het spel.

Speelduur: 15 minuten
Bekijk Exploding Kittens op bol.com

Saboteur (vanaf 3 spelers)

Een leuk spel voor een wat grotere groep. Door middel van de kaarten leg je op tafel een heel gangenstelsel aan, om zo bij het goud te komen. Jammer voor de kabouters, want er zitten ook Saboteurs in het spel! Zij zitten in het geheim de schatgravers dwars blazen de zorgvuldig uitgegraven gangen op. Het is aan de groep om erachter te komen wie de saboteurs zijn!

Speelduur: 30 minuten
Bekijk Saboteur op bol.com

Uno (2-10 spelers)

Het bekende spel ‘pesten’ maar dan met mooiere kaarten. Bij Uno leg je steeds een kaart in het midden, die qua kleur of symbool overeenkomt met de kaart die er al lag. Met sommige kaarten kun je elkaar dwarszitten doordat iemand een beurt moet overslaan of door de ander extra kaarten te laten pakken. Wie het eerst alle kaarten heeft weggespeeld, die wint!

Speelduur: 30 minuten
Bekijk Uno op bol.com

De weerwolven van Wakkerdam (8-28 spelers)

Een leuk spelletje voor op reis wanneer je met een grotere groep bent: De weerwolven van Wakkerdam. Iedereen krijgt een kaartje waarop een rol staat afgebeeld. Je bent in dit spel bijvoorbeeld een burger, een onschuldig meisje, een heks of…. Een weerwolf! Iedere nacht openen de weerwolven hun ogen en eten ze een inwoner van Wakkerdam op. Iedere dag mag de groep beslissen wie ze denken dat de Weerwolf is, en uit het dorp verbannen wordt. Overtuigingskracht en bluf zijn in dit spel essentieel!

Speelduur: 40 minuten
Bekijk dit spel op bol.com

En verder

Houd je van de meer traditionele spellen? Dan kun je natuurlijk altijd nog de reis-editie van Rummikub of Mens-erger-je-niet meenemen!

Ken jij nog leuke spelletjes voor op reis? Laat het me weten als reactie hieronder, wie weet voeg ik hem toe!

The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Uno doet het bij mij altijd goed en exploding kittens vind ik ook leuk om te doen. Ik neem ook vaak dobbelspellen mee op reis, zoals Qwixx, Yatzee of Keer op keer.

Write A Comment