Wie naar Barcelona reist, komt ongetwijfeld in het sprookje van Gaudí terecht. Deze architect ontwierp een eeuw geleden uitzonderlijke gebouwen en parken, die een beetje aan een bezoek aan de Efteling doen denken…

Park Güell 003

De naam “Park Güell komt van Eusebi Güell, die Gaudí in 1900 de opdracht gaf om het park te ontwerpen. Het was de bedoeling dat het een woonwijk zou worden, maar destijds was er weinig interesse voor. Dat kwam pas later; toen Gaudí’s gebouwen zoals Casa Battló, de Sagrada Familia en zijn Park Güell de grootste toeristische attractie van Barcelona werden.

Praktisch

Koop je entreetickets voor Park Güell, net als die voor de Sagrada Familia, van tevoren online. Je krijgt op een vooraf bepaalde tijd entree na toegang krijg je een half uur om in het centrale deel van het park rond te lopen. Daarnaast kun je nog zeker een uur besteden in het park om het afgeschermde deel heen.
Entreetickets à 7 euro kun je kopen via de website van Park Güell.

Park Güell 009
Park Güell 008

Lees meer tips voor een stedentrip naar Barcelona.

Zó kun je deze reis boeken:

Skyscanner – de goedkoopste vlucht naar jouw droombestemming
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – voor al je reisspullen
SunnyCars – boek een huurauto
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – bestel een reisgids 
Baja Bikes – een fiets huren in grote steden wereldwijd

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

6 Reacties

  1. Ik vind dit een prachtig park, maar vind het ontzettend jammer dat ze ineens zoveel entreegeld gaan vragen zijn. gelukkig is het er zo ook (een heel klein beetje) minder druk dan vroeger!

    • Mirre Beantwoorden

      Vinden jullie het echt zo duur dan? Ik vind het de 7 euro wel waard.. Een half uur is genoeg voor dat kleine stukje dat ze afgezet hebben, het is er gelijk minder druk en het wordt goed onderhouden..

  2. Het is inderdaad jammer dat zij voor jou bepalen hoe lang je in het park mag zijn. Die regels zullen wel gekomen zijn wegens de drukte. Laat je echter niet tegenhouden, het is het waard!

  3. Entree op zich is niet duur, maar in barcelona wordt de toerist wel als een lopende euro gezien. Entreegelden voor een hoop hoogtepunten zijn aan de hoge kant. Maarja, daar draait toerisme deels rond zeker?

  4. De entree valt mee, het is zeker de moeite waard om te bekijken! Wij hebben een huis in spanje en wanneer wij vrienden op bezoek krijgen, raden wij ze aan om dit park te bezoeken. Zeker de moeite waard!

Reageren