Londen-header
Wat is er te doen in Londen? Hoe kom je er? Waar kun je slapen en eten? Dit zijn alle tips die ik verzameld heb naar aanleiding van mijn weekendje Londen.

Activiteiten in Londen

Hop on Hop off bustour

De makkelijkste manier om veel highlights in één dag te zien is de Hop on, hop off tour. In een open bus krijg je via een koptelefoon achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden waar je langs rijdt.

Tickets kun je krijgen bij één van de kantoortjes of gewoon in jouw hostel. Ik ging met de Original tour mee. Elke 20 minuten komt er een bus voorbij die één van de vier hoofdroutes volgt. Met één tour ben je al snel twee uur onderweg, maar gelukkig blijft het ticket twee dagen geldig.

Met dit ticket kun je ook varen over de Thames of mee met de Jack the Ripper-tour, dagelijks om 16.00u.

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht bij Horse Guard Parade in Londen. Dit mag je natuurlijk niet missen bij een bezoekje aan Londen! De hop on, hop off bustour komt hierlangs.

Theater The Globe

Theater de globe Londen
Dit theater is op zich al een bezienswaardigheid en wordt helemaal bijzonder als je weet dat Shakespeare hier enkele van zijn stukken voor het eerst liet zien. Het originele gebouw staat er niet meer – dat werd afgebroken en herbouwd in precies dezelfde stijl. Je kunt hier nog steeds stukken zoals Romeo & Juliet bekijken.
Als je van voordracht houdt, ga dan ook even langs bij Speakers Corner op zondag in Hyde Park.

Twinings Tea Shop and Museum

Twinings Tea Shop and Museum
Niet te missen voor echte theeleuten 🙂

Hot Tub Cinema

Hot Tub Cinema Londen
Briljant idee: Een hot tub cinema! Check de films en data hier: http://hottubcinema.com/

Natural History Museum

natural history museum Londen
Voor iedereen die van natuur houdt, is dit een must. Dit museum huisvest vrijwel de gehele collectie die Charles Darwin vanuit verre landen naar Engeland stuurde, met als topstuk een 8,6 meter grote inktvis.

Avondwandeling langs de Thames

Londen Thames en reuzenrad
Voor een mooie wandeling met uitzicht op historisch Londen ga je rond de schemering (als alle lampjes branden) naar de South Bank (rondom London Eye).

Vervoer in Londen

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kom je er? Londen ligt op maar 45 minuten vliegen of zo’n 5 uur met de trein vanaf Amsterdam. Dit is hoe je er komt:

Vlucht

Goedkope vliegtickets vind je via www.cheaptickets.nl. Let er wel op of je in Heathrow, Stansted of op City Airport landt. Ze liggen ver uit elkaar.

Stansted Airport
Ryanair landt standaard op Stansted en vanaf daar is het nog ongeveer een uur (per bus of trein) naar Londen. Een trein brengt je van Stansted Airport voor 8 pond (enkele reis) naar Liverpool street.
Je kunt ook een bus nemen. Die brengt je naar een metrostation aan de rand van Londen.

London City Airport
Vanaf Amsterdam kun je ook op London City vliegen. Met de metro ben je dan in 20 minuten in het centrum. Tickets voor City Airport vind je via schipholtickets.nl.

Metro

Bij de automaat koop je een Oyster Card (vergelijkbaar met de OV-chipkaart). Deze kost voor een week (onbeperkt reizen in zone 1 en 2) 45 pond. Je kunt per pin of contant betalen. Hulp nodig? Mensen in Londen zijn meestal niet te beroerd om te helpen.

Londen underground map
Tip: Zet alvast de app “Tube Map London Underground” op je telefoon, dan vind je ook in de (soms verwarrende) metro altijd de weg.

Bus

In het weekend kun je met de Hop on, Hop off bustour de stad verkennen.
Doordeweeks is de bus een afrader. Vanwege de vele files kost het veel meer tijd om ergens te komen dan met het nagenoeg perfecte metronetwerk.

Kabelbaan

Aan de oostkant van Londen kun je met de kabelbaan over de Thames “vliegen”. Een enkele reis kost 10 pond en is dus eigenlijk een attractie in plaats van efficiënt vervoer.

Restaurants Londen

Duck & Waffle

Duck & Waffle London
Bovenop dit 40 verdiepingen tellende gebouw vind je dit hoogste restaurant van Engeland. Ze zijn 24 uur per dag open, dus je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner èn cocktails. Specialiteit van het huis? Duck & Waffle natuurlijk!

Lyle’s

Lyle's London
Heb je tijd? En zin in lekker eten? Voor 39 pond krijg je hier een overheerlijk 5-gangendiner. Neem een gezellige eet-date mee, relax en geniet! Website: Lyle’s London.

Uitgaan in Londen

Iedere avond is een uitgaansavond in Londen. Als je uitstapt bij Oxford Circus, dan kom je sowieso leuke plekjes tegen. Zo zag onze avond eruit:

Borrelen met uitzicht over de stad

IMG_2546
Indrinken doe je bij één van de bars bovenin de wolkenkrabbers, met schitterend uitzicht over de stad.

1. Porcupine Pub

the porcupine
48 Charing Cross Rd,London WC2H 0BS

Deze pub is onze eerste stop. Het is een gezellig drukke bar waar de muziek niet te hard staat en je elkaar dus goed kunt verstaan. We krijgen al snel een drankje in de handen gedrukt en hebben gelijk aanspraak. Gezellig! We blijven een uurtje en dan gaan we op zoek naar een plek waar we kunnen dansen.

2. Strawberry Moons

London 035 London 032
15 Heddon St, London W1B 4BF

Bij Strawberry Moons is het Mexicaanse avond en er treedt een Mariachi-band op. De sfeer zit er al goed in zodra een dj het feest overneemt gaat iedereen nog tot in de vroege uurtjes door. Wij gaan verder naar de volgende stop: the Obar.

3. China Town

IMG_2544
55-57 Charing Cross Rd, London WC2H 0BL

The Obar ligt aan de rand van ChinaTown. Als we hierdoorheen lopen is het een gezellige drukte op straat. Veel mensen zijn al dronken maar ja, die Engelsen kunnen dan ook niet zo goed bier drinken als wij 😉 Het maakt die stijve Londoners in ieder geval een stuk losser en bijna iedereen is inmiddels wel in voor een gezellig praatje of een flirt.

4. The Obar

London 008
83-85 Wardour St,London W1D 6QE

Cocktails! The Obar bestaat uit twee verdiepingen met verschillende (moderne) muziekstijlen. Wij begeven ons naar de kelder, waar het propvol staat met dansende mensen en waar cocktails aan de lopende band worden geserveerd.

Hostels in Londen

Ik verbleef in het YHA St Pauls hostel in Londen, maar eerlijk gezegd is het afgezien van de lokatie geen aanrader. Dit zijn de alternatieven:

Generator hostel
PubLove
Wombats City Hostel London
YHA London Oxford Street

clink hostel londen
Naar eigen zeggen is het Clink hostel “a cool, welcoming space with DJs, games and quiz nights, and good value drinks. We often have live bands playing here too…” Ze hebben zelfs tips voor je weekend en een app voor mensen die in het hostel verblijven. Website: Clink Hostel.

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec