Wat is er te doen in Londen? Dit zijn mijn persoonlijke highlights van een weekendje Londen.
Lees ook mijn praktische tips voor een citytrip naar Londen.

1. Hop on Hop off bustour

De makkelijkste manier om veel highlights in één dag te zien is de hop on, hop off bustour. In een open bus krijg je via een koptelefoon achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden waar je langs rijdt.

Tickets kun je krijgen bij één van de kantoortjes of gewoon in jouw hostel. Ik ging met de Original tour mee. Elke 20 minuten komt er een bus voorbij die één van de vier hoofdroutes volgt. Met één tour ben je al snel twee uur onderweg. Het ticket is twee dagen geldig.

Met dit ticket kun je ook varen over de Thames of mee met de Jack the Ripper-tour, dagelijks om 16.00u.

2. Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht bij Horse Guard Parade in Londen. Dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoekje aan Londen! De hop on, hop off bustour komt hier langs.

3. Theater The Globe

Theater de globe Londen

Theater the Globe is op zich al een bezienswaardigheid en wordt helemaal bijzonder als je weet dat Shakespeare hier enkele van zijn stukken voor het eerst liet zien. Het originele gebouw staat er niet meer – dat werd afgebroken en herbouwd in precies dezelfde stijl. Je kunt hier nog steeds stukken zoals Romeo & Juliet bekijken.

Als je van voordracht houdt, ga dan ook even langs bij Speakers Corner op zondag in Hyde Park.

4. Twinings Tea Shop and Museum

Twinings Tea Shop and Museum
Niet te missen voor echte theeleuten 🙂

5. Hot Tub Cinema

Hot Tub Cinema Londen
Briljant idee: Een hot tub cinema! Check de films en data hier: http://hottubcinema.com/

6. Natural History Museum

natural history museum Londen
Voor iedereen die van natuur houdt, is dit een must. Het Natural history museum huisvest vrijwel de gehele collectie die Charles Darwin vanuit verre landen naar Engeland stuurde, met als topstuk een 8,6 meter grote inktvis.

London 026 London 027

7. Avondwandeling langs de Thames


Voor een mooie wandeling met uitzicht op historisch Londen ga je rond de schemering (als alle lampjes branden) naar de South Bank bij London Eye.

Bekijk meer leuke stedentrips en een handige paklijst voor een stedentrip op de pagina met de leukste stedentrips in Europa!

(Visited 121 times, 6 visits today)
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Laat een reactie achter