Stedentrips Nederland

Stedentrips-Nederland-header
Hier vind je leuke bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom de Nederlandse steden.

Stedentrips Nederland

In en rond steden is ontzettend veel te zien en dat maakt steden de ideale uitvalsbasis voor activiteiten en (fiets-)tochten. Op deze pagina heb ik de steden verzameld waarover ik blogs heb geschreven. Veel plezier!

Alkmaar

In kaasstad Alkmaar kun je tijdens de zomer maanden iedere vrijdag naar de kaasmarkt. Verder zijn veel oude gebouwen bewaard gebleven en kun je de rijke historie aan de gezellige stad met smalle straatjes, kanalen en bruggetjes aflezen.

Amsterdam

In Amsterdam bezocht ik onlangs de Heineken Experience en iedere winter kun je er schaatsen op het Museumplein.

Heineken-experience-uitgelicht Schaatsen-amsterdam-uitgelicht2

Apeldoorn

Apeldoorn is een klein stadje aan de rand van de Veluwe. Dit maakt Apeldoorn de ideale uitvalsbasis voor fietstochten in de omgeving. Daarnaast kun je in de stad ook veel doen, zoals een bezoek aan Paleis Het Loo of het CODA museum. Apeldoorn heeft daarnaast gezellige pleintjes en leuke restaurants.

Overnachten in Apeldoorn

Arnhem

Het gezelligste van Arnhem is dat het aan de rivier de Rijn ligt. Langs het water vind je dan ook allerlei cafés. In de buurt kun je naar de Apenheul, Julianatoren of Burgers’Zoo.

Overnachten in Arnhem

Culemborg

Culemborg ligt in het mooie Rivierenland. Hier kun je eindeloos fietsen en oversteken met pontjes.

Overnachten in Culemborg

Den Haag

Overnachten in Den Haag

Deventer

Boekstad Deventer is erg gezellig en ik word er dan ook steeds blij van als ik in Deventer aankom met de trein of fiets. Hier kun je eindeloos dwalen in de kleine straatjes met schattige winkeltjes.

Elburg

Elburg is een nog vrij onontdekte parel. Het is een vestingstadje met veel verhalen en het ziet eruit als een openluchtmuseum.

Overnachten in Elburg

  Groningen

  Mijn geboortestad en nog steeds mijn favoriete stad in Nederland. Hier vind je alles-in-één: Studentikoze gezelligheid, winkeltjes, natuur, cultuur, festivals en musea.

  Harderwijk

  Hanzestad Harderwijk ligt aan het water en ademt nog steeds het vissersverleden. Voor gerookte paling ben je hier aan het juiste adres, maar ook voor historie en mooie fiets- en vaartochten.

  Overnachten in Harderwijk

   Nijmegen

   Na Groningen is dit mijn favoriete stad in Nederland. Hier vind je dezelfde gezelligheid, maar ook de prachtige Waal en nog enkele gebouwen uit de tijd van de Romeinen.

   Overnachten in Nijmegen

   Utrecht

   Winterswijk

   Winterswijk is een goede uitvalsbasis voor fietstochten zoals de Henk Krosenbrinkroute. De Achterhoek heeft een heel gevarieerd landschap en daarom is het absoluut de moeite waard om hier (helemaal) naartoe te komen. In de stad vind je diverse musea zoals Villa Mondriaan.

   Overnachten in Winterswijk

   Zutphen

   Iedere keer als ik door Zutphen fiets, dan breng ik een bezoekje aan bakkerij Driekant. Een traktatie! Zutphen heeft een mooi oud centrum (de Houtmarkt) en leuke kleine winkeltjes.

   Overnachten in Zutphen