Stedentrips Nederland

In en rond steden is ontzettend veel te zien en dat maakt steden de ideale uitvalsbasis voor activiteiten en (fiets-)tochten. Dit zijn de leukste stedentrips in Nederland, compleet met leuke bezienswaardigheden en activiteiten.

Alkmaar

In kaasstad Alkmaar kun je tijdens de zomer maanden iedere vrijdag naar de kaasmarkt. Verder zijn veel oude gebouwen bewaard gebleven en kun je de rijke historie aan de gezellige stad met smalle straatjes, kanalen en bruggetjes aflezen. Ieder jaar in juni kun je er terug in de tijd tijdens het evenement Kaeskoppenstad Alkmaar.

Amsterdam

In Amsterdam bezocht ik onlangs de Heineken Experience en iedere winter kun je er schaatsen op het Museumplein.

Den Haag

De hoogtepunten van een citytrip naar Den haag.

Deventer

Boekstad Deventer is erg gezellig en ik word er dan ook steeds blij van als ik in Deventer aankom met de trein of fiets. Hier kun je eindeloos dwalen in de kleine straatjes met schattige winkeltjes. Jaarlijks vindt hier het Dickens festijn plaats. Iedereen gaat dan verkleed in het thema van de bekende sprookjes van Charles Dickens.

Groningen

Mijn geboortestad en nog steeds mijn favoriete stad in Nederland. Hier vind je alles-in-één: Studentikoze gezelligheid, winkeltjes, natuur, cultuur, festivals en musea. Ga in bij een citytrip koffie drinken bij één van de leukste koffietentjes van Groningen.

Utrecht

Dom Under
Fiesroute Molenroute