SUPpen in Utrecht leek mij één van de leukste dingen om te doen, sinds ik een jaar geleden mijn SUP kocht en dat bleek een schot in de roos! Op een mooie dag gingen we naar de Oudegracht om te genieten van de prachtige stad Utrecht vanaf het water.

Het is een schitterende dag om met een SUP de Utrechtse grachten op te gaan! We spreken af bij de Weerdsingel Westzijde, waar een klein haventje is en waar je via een vlonder gemakkelijk de SUP in het water kan leggen. Ik heb een auto bij me, en met de elektrische SUP pomp die in de sigarettenaansteker past, hoeven we niet eens zelf te pompen. Luxe!

SUPpen in Utrecht D70

Wil je SUP spullen kopen? Kijk dan eens bij Decathlon voor betaalbaar en goed materiaal.

Een groen park

Binnen no-time staan we dus op het water. We kiezen ervoor om niet meteen de Oudegracht op te gaan en om die voor het laatst te bewaren. Daarom slaan we linksaf de singel op. Het is druk op het water. Meerdere mensen hebben in de gaten dat het een fijne dag is om op het water te zijn. We zien kajakkers en motorbootjes, maar gelukkig is er genoeg ruimte voor iedereen. Onder de brug wordt luid gezongen en met peddels spetteren de kajakkers elkaar nat.

Aan deze kant van Utrecht SUPpen we helemaal door het groen. Het is een prachtige en heel ontspannen plek om te zijn. We varen langzaam, kijken om ons heen, kletsen wat en genieten vooral. Halverwege een kleine picknick, en dan is het tijd om de Oudegracht op te gaan.

Idyllisch

Het begin van de Oudegracht is heel rustig. Sommige mensen zeggen wel dat dit het mooiste stukje van Utrecht is en ik kan niet anders dan ze gelijk geven. Het is hier idyllisch met al die oude gebouwen, de piepkleine terrasjes ervoor, de bomen. En het enige dat je hoort is het klotsen van het water.

SUPpen op de Oudegracht in Utrecht

Verderop wordt het steeds drukker. Steeds vaker komen er motorboten voorbij en omdat het smaller wordt, moeten we vaker aan de kant. We zijn van plan om in hartje Utrecht de SUPs aan te leggen of uit het water te trekken, en een drankje te gaan doen, maar we zien nergens een mogelijkheid. Daarom besluiten we om door te varen naar ons vertrekpunt waar we al bijna weer zijn aangekomen.

SUPpen-in-Utrecht-D82b

Het Muzieklokaal

Tegenover onze aanlegsteiger zien we een gezellig terras. We trekken de SUPs uit het water, lopen over het sluisje naar de overkant en genieten heerlijk van een fris drankje en de laatste zonnestralen. Wat een mooie dag!

Praktische tips

Je kunt heel betaalbaar SUP spullen kopen bij Decathlon. Het was even zoeken naar een goede plek om de SUP in het water te leggen, maar we kozen uiteindelijk voor de EKKO aan de Weerdsingel Westzijde in Utrecht. Hier is een vlonder waar je de SUP in het water kunt leggen. We kwamen met de auto (parkeren was zo’n €20 voor 4 uur). Van hieruit zit je in no-time op de Oudegracht.

Lees verder over watersport.

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren