Parque Terra Nostra is een schitterende botanische tuin in Furnas, op de Azoren. De vruchtbare bodem in deze oude krater heeft deskundige botanici ertoe bewogen om hier planten en bomen van over de hele wereld naartoe te halen. Het is een dromerig park waarin je niet alleen kunt wandelen, maar waar je ook kunt zwemmen in warmwaterbronnen met temperaturen tussen de 35 en 40 graden celsius. 

Furnas

Furnas is een mooi dorpje tussen de bergen dat ons een beetje aan Cuba doet denken, met die gekleurde huizen en een paar oude auto’s.

Furnas-Azoren-125

Parque Terra Nostra

We kunnen vlakbij het park onze auto parkeren. Bij de ingang van het park komen we al gelijk in de stemming, want achter de grote poort staat het helemaal vol met palmbomen en andere tropische planten.

Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-133
Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-135
ANWB-wandelvakantie-Azoren
ANWB wandelvakantie op de Azoren

Geschiedenis van Parque Terra Nostra

Het park is aangelegd in de krater van een uitgedoofde vulkaan en bestaat al zo’n 200 jaar. Er zijn honderden warmwaterbronnen en -stroompjes, waarvan men gelooft dat het water een heilzame werking heeft op de gezondheid en de huid. De tuinen rondom de bronnen zijn aangelegd door diverse tuiniers, die exotische bomen en planten hebben geïmporteerd uit Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, China en Zuid-Afrika.

Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-198

Onze wandeling door Parque Terra Nostra

Aan het einde van de toegangsweg staat een prachtig hotel. We drinken er eerst een kopje koffie op het terras, terwijl we genieten van de klanken van alle vogeltjes die ons om de oren vliegen. Daarna gaan we langs de kassa naar binnen. Parque Terra Nostra is een enorm park met een weelderige vijver in het midden. In de vijver zit geelkleurig, warm bronwater waarin je kunt zwemmen. Dit is het eerste ‘natuurlijke zwembad’ dat ooit is aangelegd in dit gebied.

Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-142

We maken eerst een wandeling door de grote tuin om de centrale vijver heen. Er staan allerlei tropische bomensoorten, varens en kleurrijke planten. Aan de waterkant vinden we een geheime grot, die overwoekerd is door klimplanten.

Azoren-150

In Parque Terra Nostra vind je heel veel verschillende soorten tuinen. Sommige tuinen draaien volledig om één bepaalde plant, zoals de tuin vol met varens, de tuin met rododendrons, orchideeën en de palmentuin.

Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-147
Azoren-148

Er is ook een sprookjesbos met lage planten en een overhangende boom, een vijver met knalroze lelies erin en een prieeltje bovenop een heuvel.. Je kunt hier eindeloos wandelen!

Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-177
Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-162
Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-190

Zwemmen in heilzaam water

Na de lange wandeling trekken we onze zwemkleding aan en gaan we lekker badderen in het warme bronwater. Eerst gaan we in de kleine, beschutte baden aan de zijkant. Daar is het bronwater het warmst en er is ook een nep-waterval waar je onder kunt gaan staan voor een heerlijke schoudermassage. Daarna zwemmen we een paar rondjes in de grote vijver en we komen er helemaal geel (maar ontspannen!) weer uit.

Parque-Terra-Nostra-Furnas-Azoren-001

Lees verder

Wil je ook naar de Azoren? Lees dan verder over onze avonturen op de Azoren, zoals zwemmen met dolfijnen en de canyoning tour! Meer over Terra Nostra lees je op de officiële website.

Heb je net als ik een liefde voor tropische tuinen? Overweeg dan ook eens een bezoek aan Sintra in Portugal, waar de wonderlijke kasteeltuinen je zullen verbazen!

Boek deze reis

Vliegtickets vergelijken:Skyscanner
Hotel:Azoris Royal Garden Hotel
Auto huren:SunnyCars (ophalen in Ponta Delgada)
Dolfijnen tour:Terra Azul
Canyoning tour: Azorean Active BlueBerry
ANWB-wandelvakantie-Azoren
ANWB wandelvakantie op de Azoren
The following two tabs change content below.
Mirre Oost is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Write A Comment