Kilometers strand liggen op te warmen onder de Turkse zon. We hebben vijf dagen de tijd om de omgeving te verkennen en dat is maar goed ook, want hier is ontzettend veel te doen! We gaan varen, touren met een auto, watervallen bekijken en raften in de Turkse Rivièra. En alsof dat niet genoeg is, duiken we ook nog het culturele én culinaire Turkse leven in.

1. Relaxen op de piratenboot

Piratenboot

Vandaag schijnt de zon feller dan ooit, dus we smeren ons goed in en gaan de rest van de dag lekker liggen bakken in de zon. Niet op het strand, maar… Op een piratenboot! Deze vertrekt vanuit de haven van Alanya en vaart om de klif heen naar de volgende baai. Het is warm. De stranden liggen vol met toeristen en wij besluiten om óók een duik te nemen in het helderblauwe zeewater.

2. De oude stad Alanya

stadsmuur

Vanaf de boot hadden we prachtig uitzicht op de oude stadsmuur, die als een slang over de berg heen kronkelt. Aan de voet van de oude stadsmuur staat de beroemde Rode Toren, die je op vrijwel alle postkaarten van Alanya ziet staan. De smalle straatjes eromheen vormen een doolhof met achter elke hoek een nieuwe verrassing. Onze leukste verrassing is een klein kiezelstrandje, waarop de Turken hun kousen en schoenen uittrekken om hun voeten te laten afkoelen in het verfrissende zeewater. We volgen hun goede voorbeeld en na afloop drinken we appelthee onder een olijfboom. Turkser dan dit wordt het niet!

Appelthee

3. Raften op de Köprüçay

Voor wie wat meer avontuur zoekt, gaat raften in de Köprülü Canyon. De rivier is redelijk mild, want het heeft weinig geregend de afgelopen tijd. Ondanks dat we een paar keer in de boot vallen, is deze rivier voor iedereen goed te doen. Bovendien is het heerlijk om in zo’n boot de rivier af te varen terwijl het landschap aan je voorbij glijdt. Onderweg is er ook nog tijd om te zwemmen.

Raften

In de verte doemt een grote rots op met daarnaast een stroomversnelling. “Who wants to do the Titanic?” vraagt onze gids, die al sinds het begin aan één stuk door praat over van alles en nogwat. Even later weten we waarom hij een reproductie van de Titanic voorstelde, want zodra we door de stroomversnelling gaan wordt het voorste deel van de boot – inclusief bemanning – kletsnat!
Ach, het is stralend mooi weer, dus wat geeft het? Ik spring overboord en hap een paar keer naar adem in het ijskoude, maar verfrissende water.

4. De omgeving verkennen per huurauto

Huurauto

We krijgen een auto mee van Sunny Cars en mogen helemaal zelf bedenken wat we in de Turkse Rivièra gaan doen. In de omgeving zijn genoeg hoogtepunten te vinden en wij kiezen voor de Green Canyon en de watervallen van Manavgat.
De waterval zelf stelt eigenlijk niet zo heel veel voor maar wat erg leuk is, is dat er bijna alleen maar Turken zijn! In een parkje naast de waterval staan stenen barbecues en daarvan wordt dankbaar gebruik gemaakt. Hele gezinnen komen hieropaf om lekker uitgebreid te koken onder de schaduw van de bomen. De sfeer is er gezellig, vriendelijk en we voelen ons er welkom.

Turkse barbecue

In de avond komen we aan in het gezellige plaatsje Alanya. Op de kade prijzen marktkooplui met een grote glimlach hun waren aan. De stalletjes liggen vol met de allerheerlijkste producten zoals borek (gevulde bladerdeeg) en echte Turkse baklava. Wij hebben echter al andere plannen: We eten op een pier met uitzicht op de zonsondergang. Hoe romantisch! De hele tafel wordt volgezet met lekkere hapjes bestaande uit groenten, vlees, kaasjes en olijven. We kunnen vanavond rollend naar huis.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Neckermann en Sunny Cars.

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

Reageren