Vakantie Suriname

vakantie-suriname-header
Mijn vakantie Suriname begon met een stage bij de nationale televisie in Paramaribo. In de weekenden gingen we vaak op tours en excursies naar onder andere het binnenland van Suriname. Ik heb hier een waanzinnig leuke tijd gehad. Dit zijn mijn beste tips voor een vakantie Suriname.

Vakantie Suriname

Tijdens mijn half jaar in Suriname deden we veel excursies en tours naar de omliggende gebieden en het binnenland van Suriname. Vanuit Paramaribo zijn veel plekken in een halve dag te bereiken. Zo gingen we een weekend naar WhiteBeach, Brownsberg, naar Commewijne aan de overkant van de rivier, naar Nickerie in het westen, per bus en boot naar vakantie-eiland Isadou en per vliegtuig naar Drietabiki.

Isadou-binnenland-suriname-uitgelicht

Geografie van Suriname

Suriname is vijf keer zo groot als Nederland bestaat voor 80% uit ongerept regenwoud dat vastzit aan de Amazone in Brazilië. Daarmee is Suriname één van de meest bosrijke landen ter wereld!
Er wonen maar een half miljoen inwoners die voornamelijk aan de kust wonen, maar ook langs de grote rivieren in het binnenland. De helft van alle inwoners woont in de hoofdstad Paramaribo.

Beste reistijd Suriname

In tropische landen moet je altijd rekening houden met de regentijd.
Regentijd: december-januari en april-augustus.

Ik zat tijdens december en januari in Suriname en ik moet zeggen dat de regentijd ontzettend meeviel. Dagelijks kon je er de klok op gelijk zetten: Tussen 4 en 5 uur ‘s middags kwam het water met bakken uit de hemel. Daarna kon je weer gewoon droog over straat.

Paklijst Backpacken Suriname

Wat moet je meenemen als je naar Suriname op vakantie gaat en wat laat je thuis? Hier vind je de Reis-paklijst voor tropische bestemmingen.

Overzicht artikelen over Suriname

Meer informatie over reizen in Zuid Amerika vind je hier.