Ga je naar Venetië? Deze tips helpen je om de leukste plekjes van Venetië te ontdekken.
Lees ook het reisblog over Venetië.

Venetie

Vliegtickets

Tip nummer 1: Verkijk je niet op de goedkope vluchten van Ryanair! Het is 50 euro retour naar Bergamo (vlakbij Milaan), maar dan heb je binnen Italië nog een lange (en dure) reis voor de boeg.
Beter is het om met bijvoorbeeld KLM rechtstreeks op Venetië te vliegen. Vanaf het vliegveld kun je een shuttlebus nemen naar de stad. Voor vliegtickets kijk je op de vergelijkingswebsite SkyScanner.

Vervoer in Venetië

Met de veerpont kun je in Venetië overal gemakkelijk komen. Ben je onder de 29 jaar? Met de Rolling Venice Card kun je voor €18 gedurende 72 uur gebruik maken van alle veerboten.

Behalve voor boten is Venetië niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Vanwege de vele bruggetjes is het er zelfs onmogelijk om te fietsen! Dit maakt Venetië een ontzettend fijne stad voor een (avond-)wandeling.

Tip: Op je smartphone kun je heel gemakkelijk offline plattegronden opslaan. Handig voor als je even geen wi-fi bij de hand hebt: Ga in je Google Maps app op zoek naar de functie “Offline beschikbaar maken”, selecteer het gebied naar keuze en download de plattegrond naar je smartphone.

Accommodaties in Venetië

In Venetië kun je voor 30 euro slapen in het Generator Hostel op het eiland Giudecca, recht tegenover het San Marco plein. Binnen vijf minuten sta je aan de overkant. Ideaal! Het is een gezellig hostel waar je met meerdere mensen op één kamer slaapt en waar je gemakkelijk nieuwe reismaatjes ontmoet. Ze hebben er zachte bedden en werkelijk overal is aan gedacht. Schone douches, uitgebreid ontbijt en een stopcontact bij het hoofdeinde.

Meer informatie en tips naar aanleiding van mijn backpack-reis naar Venetië vind je hier.

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren