Viñales Cuba-header
Paardrijden in Viñales is één van de hoogtepunten van een bezoek aan Cuba. Dit is ons reisverslag.

Viñales, Cuba

De taxichauffeur die ons van Havana naar Viñales bracht weet wel een leuk slaapadresje en dat is mooi, want dan hoeven wij niet te zoeken. We worden afgezet bij een mooi gelegen huis aan de rand van het dorp. De eigenaresse geeft ons een kamer met een dakterras en regelt alvast de paardrijtocht voor morgen. Perfect!

Weg in Viñales 001 Auto Viñales 002

We trekken eropuit voor een middagwandeling door de prachtige Viñales vallei. De ronde bergtopjes omzomen het glooiende land dat voornamelijk voor agrarische doeleinden wordt gebruikt. Regelmatig komt er een caballero of ossenkar voorbij. Een opa met een suikerriet- en tabaksplantage trekt ons zijn hut binnen voor een sapje en een stengel suikerriet om op te kauwen. We kopen koffiebonen en sigaren (om weg te geven) van hem. Ik hou van dit heerlijke ontspannen plattelandsleven.

boerenland in Viñales

‘s Avonds eten we goddelijke lasagne in een Italiaans restaurant en drinken we bier met twee Fransmannen. Een perfect einde van een ideale dag in Viñales.

straatverkopers in Viñales man met sigaar in Viñales

Paardrijden in Viñales

Om 9 uur komt de caballero ons halen om te gaan paardrijden. We hoeven ons van hem geen zorgen te maken, want “son automáticos!” – ze rijden automatisch en dat blijkt, want de paarden hebben het rondje al zo vaak gemaakt dat ik niet eens hoef te sturen.

Paardrijden in Viñales ossenkar in Viñales

In tegenstelling tot andere delen van Cuba lijkt iedereen in Viñales ontspannen en vrolijk. Dat is vast een gevolg van het toenemende toerisme en het feit dat het economisch goed gaat met deze regio. “Ik ben echt blij” zeg ik tegen mijn reisgenoot. Voor het eerst sinds we in Cuba zijn aangekomen voel ik mezelf tot rust komen.

panorama van Viñales

Op het paard hobbelen we in konvooi door het kleurrijke landschap rondom Viñales. Onderweg stoppen we bij een tabaksplantage en roken we een echte Cubaanse sigaar, we gaan een spannende grot in en we bezoeken een koffieplantage waar we uitleg krijgen over de cultivering en productie ervan.
De volgende dag melden we ons bij ons favoriete reisbureau Cubanacán voor een bus/boottour naar het prachtige eiland Cayo Levisa.

Meer informatie en tips naar aanleiding van ons backpack-avontuur in Cuba vind je hier.

0

 likes / 3 Comments
Share this post:
 1. Denise /

  Jaaaa, Viñales! Zo mooi!

 2. Chantal dekker /

  Hoi Mirre,

  Weet je de naam nog van het slaapadres? Ik acht de kans klein dat wij dezelfde taxichauffeur treffen 😉

  Groet,
  Chantal

 3. anto /

  Gaaf! Ben zelf niet iemand die snel naar Cuba zal gaan, des te leuker om er bij anderen over te lezen dus 🙂

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec