360 graden video is een nieuw fenomeen waarbij mensen thuis vanaf de bank al een kijkje kunnen nemen op hun vakantiebestemming.

Door een speciale virtual-reality bril op te zetten en een koptelefoon, kan de consument zich als het ware onderdompelen in en rondkijken op de bestemming. Een test bij een reisbureau wees uit dat dit direct positieve gevolgen had op de omzet! Wij hebben gemerkt dat onze 360 graden video’s talloze keren worden gedeeld op Facebook en op YouTube. Omdat deze techniek zo nieuw is, is er juist nú ontzettend veel aandacht voor.

(Lees meer op Wat is Virtual Reality?)

Virtual Reality Video’s

Voor het bekijken van onderstaande video’s heb je Google Chrome nodig, of een YouTube of Facebook app op de telefoon. Zet met het tandwieltje rechts onderin de video op de hoogste kwaliteit. Bekijk de video bij voorkeur full screen.

Op de computer: Sleep met de muis over het beeld om rond te kijken.
Op de telefoon: Beweeg de telefoon naar boven en naar onderen om rond te kijken.

Productie

Voor het maken van 360º Video gebruiken we speciale camera’s en software.
Hoe lang we met de bewerking bezig zijn, hangt af van jouw wensen. We kunnen ongeveer 8 locaties (shots) per dag in beeld brengen.

Virtuele tour

Bij 360 graden video bepaalt de maker de volgorde van de shots (locaties). Een alternatief is om de consument controle te geven over de volgorde, bijvoorbeeld bij een virtuele tour. Kijk je in de video van Deventer bijvoorbeeld naar een bepaalde winkel, dan sta je bij het volgende shot in die winkel.

Veel meer mogelijkheden

Je ziet, er is veel mogelijk. Wil je meer weten of een offerte opvragen? Neem dan contact met mij op via mirre@mirreopreis.nl

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

17 Comments

  1. Het vertonen van de video kan met elke smartphone in de Facebook- of YouTube app. Op de computer kun je het in de Chrome-webbrowser zien en bedienen (rondkijken) met de muis. Om de beelden te maken is een speciale videocamera nodig..

  2. Aha en die heb jij natuurlijk speciaal voor deze doeleinden aangeschaft? Ik vind het echt ’n gave toepassing. Ik kijk uit naar meer materiaal van jou hand 😉

Write A Comment