Nicaragua wordt steeds populairder als backpack-bestemming. Het is goedkoop, de natuur is mooi en er is veel te beleven. Dit is mijn top 3.

1. Granada

granada
Granada was voor mij liefde op het eerste gezicht. Het is een oud koloniaals stadje; klein en super gezellig! De felgekleurde huizen schitteren vrolijk in de vrijwel altijd stralende zon.

2. León

Leon-2
León ligt ingeklemd tussen 10 vulkanen en vanaf de top van de kathedraal kun je ze allemaal zien. De Cerro Negro valt gelijk op door zijn zwarte kleur. Mocht deze actieve vulkaan een keer uitbarsten, dan regent het in León dagenlang as.
Je kunt er trouwens op volcano boarden: www.youtube.com/x1ITq912Co8

Telica3
Ook kun je de Telica vulkaan beklimmen. Het ziet er gevaarlijk uit en toch kun je tot de rand komen en in de krater de lava zien!! De nacht breng je door vlakbij de kraterrand. Spannend!

3. Ometepe

ometepe-3
Midden in het enorme meer van Nicaragua doemen (wederom) twee vulkanen op. Eén van de vulkanen is actief en ze vormen samen een eiland. Het is indrukwekkend om te zien en nog leuker om op het eiland te verblijven. Je kunt er bijvoorbeeld kayakken en paardrijden.

Screen Shot 2015-03-30 at 12.04.56

Heb je nog vragen, opmerkingen, complimenten of tips naar aanleiding van dit blog? Plaats het in de comments hieronder en ik geef antwoord.

Deze bestemming boeken?

Zoek goedkope vluchten
Hotels en Hostels
Auto huren
Leuke activiteiten
Handige reisgidsen
Author

Reisblogger | Avontuurlijke reizen en tropische bestemmingen | Blogger, vlogger, drone piloot | Reist met laptop, foto- en videocamera de hele wereld over

4 Comments

  1. Hoi Mirre, heb je nog tips voor mooie, goeie en of leuke accommodaties in nicaragua?

  2. Mirre

    Hi Esther,
    Het is best lang geleden dat ik in Nicaragua was. Accomodaties die destijds leuk waren, kunnen nu alweer heel anders zijn! Ik adviseer je daarom om op Hostelworld te kijken (http://www.hostelworld.com/hostels/Nicaragua) naar leuke accomodaties.
    Groetjes en fijne reis, Mirre

  3. Ha Mirre, heb je tips over hoe je het Makkelijkst / goedkoopst naar nicaragua kunt vliegen?

Write A Comment