Nicaragua wordt steeds populairder als backpack-bestemming. Het is goedkoop, de natuur is mooi en er is veel te beleven. Dit is mijn top 3.

1. Granada

Granada was voor mij liefde op het eerste gezicht. Het is een oud koloniaals stadje; klein en super gezellig! De felgekleurde huizen schitteren vrolijk in de vrijwel altijd stralende zon.

2. León

León ligt ingeklemd tussen 10 vulkanen en vanaf de top van de kathedraal kun je ze allemaal zien. De Cerro Negro valt gelijk op door zijn zwarte kleur. Mocht deze actieve vulkaan een keer uitbarsten, dan regent het in León dagenlang as.
Je kunt er trouwens op volcano boarden: www.youtube.com/x1ITq912Co8

Leon-2

Ook kun je de Telica vulkaan beklimmen. Het ziet er gevaarlijk uit en toch kun je tot de rand komen en in de krater de lava zien!! De nacht breng je door vlakbij de kraterrand. Spannend!

Telica3

3. Ometepe

Midden in het enorme meer van Nicaragua doemen (wederom) twee vulkanen op. Eén van de vulkanen is actief en ze vormen samen een eiland. Het is indrukwekkend om te zien en nog leuker om op het eiland te verblijven. Je kunt er bijvoorbeeld kayakken en paardrijden.

ometepe-3

Screen Shot 2015-03-30 at 12.04.56

Laat het avontuur beginnen!

Skyscanner – zoek de goedkoopste vlucht
Booking – vind de leukste hotels
Paklijst – ik ga op reis en ik neem mee…
SunnyCars – met een huurauto ben je flexibeler
GetYourGuide – tours, attracties en activiteiten wereldwijd
Bol.com / The Media Bay – vind de ultieme reisgids 
Baja Bikes – steden verkennen vanaf de fiets

The following two tabs change content below.
Mirre is videoproducent, drone-piloot en reisjournalist. In ieder continent heeft ze wel een paar voetafdrukken staan. Ze doet graag dingen die nieuw en actief zijn. Meer weten? Lees verder over Mirre.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

4 Reacties

Reageren